te gek!!

G' day!!

Mijn eerste berichtje vanuit OZ en het is hier fantastisch!!

Afscheid van familie, vrienden en collega's was echt wel zwaar ***, maar goed ik heb het hier nu al naar mijn zin.

Dinsdagochtend om 8 uur vertrok mijn vliegtuig vanuit Schiphol. Mijn vader, moeder en Martijn gingen mijn uitzwaaien. Een hoop tranen, maar eenmaal aangekomen in de taxfree shops, heb ik mijzelf gelijk maar beloond met een Gucci Red (parfum), aangezien deze in les pays bays goed werkt bij de mannen, zal dat hier ook wel lukken (ha, ha!)

Ik zat lekker bij het gangpad in het vliegtuig maar de overstap in Wenen was wel effe rennen, maar het vliegtuig vertrok later dan gepland, dus dat was achteraf gezien toppie geregeld. Wel kunnen slapen in het vliegtuig. Ik had het boek "er komt een vrouw bij de dokter mee" (een goed aan 1 stuk doorleesboek, over een niet monogaame man, die zijn vrouw van 36 jaar ongeneeslijke borstkanker krijgt), natuurlijk het mapje van de meiden gelezen met veel persoonlijke kaartjes en foto's etc.) Eindelijk de film Mr en Mrs Smith gezien. Ik vond hem heel veel beetjes vaag!!

Het vliegtuig mocht tanken in Kuala Lumpur. Echt belachelijk, aangezien je er eerst allemaal uit moet (wat ik mij kan indenken) maar daarna moet je eerst weer een half uur in de rij staan om in te checken met je handbagage. Beetje dubbel allemaal.

Wel gezellig in het vliegtuig, ik zat vanaf Wenen tot aan Sydney naast een (normale)jongen uit Sydney in het vliegtuig. Hij kon mij dus van alles vertellen over de places to be in Sydney, zoals Coogee beach. Lekker gegeten, genoeg beenruimte en een stijve nek van het slapen (ha, ha)

Eenmaal op Sydney airport aangekomen (na een reis van ongeveer 27 uur), viel het mij gelijk al op hoe vriendelijk en behulpzaam de mensen zijn. He, waar ga je naar toe, great place etc. Vanuit daar Gea en Bob (zwager en schoonzus van mijn collega Marga)gebeld, dat ik was gearriveerd en met mijn backpack a 16,7 kilo (knap he, Joyce hoeveel was die van jou?? met de bus naar Advocastreet in Randwick.

Randwick noemen ze een buurt in Sydney. Mijn god het is gewoon net zo groot als Alkmaar. (Maike, je had helemaal gelijk).

Bij Bob en Gea aankomen, mijn eerste Australische biertje gedronken. En dat smaakte natuurlijk nog lekkerder dan Heineken. Lekker gekletst en om 19 uur OZ time werden Gea en ik gedropt door Bob bij een chic restaurant waar Gea met twee collega's vanuit het ziekenhuis had afgesproken. Erg gezellig, ik kon goed de gesprekken volgen in het Engels en lekker gegrilde garnalen gegeten.

Daarna samen met Gea over de boulevard gelopen van Coogee beach. Echt fantastisch mooi om te zien. Super, ik zie mij daar al helemaal liggen deze week en het water is ongeveer 18 graden (Gea en Bob vinden dat koud, maar ik ben niet anders gewend, toch) met een half uur lopen waren wij weer in het appartement. Hetgeen er leuk en gezellig uit ziet.

Om 22.30 uur mijn bed ingedoken en om 3 uur werd ik klaarwakker. Ik dacht o, nee wordt dit de jettleg maar even naar het toilet, homeopilletje genomen voor de nachtrust, raam dicht (want de subtropische musjes zingen mooi, maar liever niet als ik wil slapen) en toen heerlijk als een blok geslapen en werd pas om 12 uur vanmiddag wakker.

Lekker een duik genomen in het relaxte prive zwembad en ben nu de stad mijn sterk verhaal aan het schrijven. Ga zo lekker naar het strand en effe informeren over een telefoon etc. wat ik wil natuurlijk wel kunnen sms-en.

Nou om een lang verhaal, kort te maken..... Het is hier fantastisch!! I feel at home in OZ!

Liefs,

Anja

ps sorry meiden, ze hebben hier geen USB aansluiting dus kan mijn foto's niet downloaden en op mijn site zetten. BUT I promise they will be soon on my site!!

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer