geen sneeuw, wel harde wind

Hey Dutchies,

 

Zijn we nog niet ingesneeuwd?

Of zijn jullie nu druk bezig met sneeuwpoppen maken, sneeuwruimen of een wortel zoeken voor je sneeuwpop in de bevroren grond? (Gewoon doorgaan met wroeten, die hard)

 

Donderdag 23 februari mijn laatste maal gegeten in de Sugarfish op initiatief van Rosco en natuurlijk zeiden Shara en Sue daar ook geen nee tegen. Rosco (rechts op de foto)heeft deze avond n route voor ons uitgepland over het Zuider Eiland, waar en naar wie we toe moeten. Erg pittig van hem, hopelijk zit hij er niet een paar K's naast dit keer.

Vrijdag 24 februari Cooks Beach in de Coromandel Peninsula ontvlucht met Shara om geen alcoholist te worden en zo te worden als Sue, die elke avond drinkies drinkt (een iets bescheidenere naam voor wodka 2/3 en een fruitjuice 1/3), heb alle kroegen dan ook wel gezien in Cooks Beach.

 

De gekke 50tiger heb ik dan ook een papieren bootje gegeven met gezichtsmasker en een banana condoom. Voor haar wilde nachten met Ronny (de collega 30 tiger met 2 kinderen en vriendin), dat was dus haar geheime minnaar, dat ze niet gelijk de eerste avond wilde vertellen maar bewaarde voor de laatste avond, alsof Anja dat nog niet doorhad.

 

Shara (de dochter, links op de foto) is gelukkig de normaalste van de familie, aangezien ik de rest van Sue haar familie ook heb ontmoet. Wij bleven namelijk twee nachten slapen bij haar broer Sem in Hamilton op de horsefarm. Haar vader Stewy was er ook, en ze waren na 15 minuten alweer met elkaar uitgepraat nadat ze elkaar 3 maanden niet hadden gesproken of gezien. Beetje vreemd, maar nog vreemder was Stewy's vriendin, die loopt te matten in de kroeg met de barvrouw en wel wekelijks, gewoon met de blote vuist. En broertje Ben houdt het maar op de verdovende middelen buiten zijn werk als paardentandarts om, terwijl Sem bankroet is. Rare familie dus, maar wel gelachen en op zo'n moment vind je het weer heerlijk dat je uit een stabiel gezin komt. Thanx!

 

De zondag werd ik door Shara gedropt bij haar vriendin Shara T en Mike in Cambridge, wederom een paardendorpje, voor twee nachtjes. Hun had ik de week ervoor ook al in Whitianga ontmoet, tesamen met hun hondje Puppy, waarom je hard moet lachen als de chiwawa begint te "blaffen". Beangstigend?!!! Nee, gelukkig hebben ze hun kitten shaorma genoemd, das beter.

 

Dinsdag met Mike met de auto naar Rotorua. Onderweg een deel van het opnamegebied van Lord of de Rings gezien en Mike heeft mij een rondleiding gegeven op zijn werk, namelijk het lokale tv station. Interessant om te zien hoeveel werk er verzet moet worden voor een filmpje a 15 minuten.

 

Mike heeft mij gedropt bij Treks, een goed nieuw hostel in Rotorua, wel vreemd om sinds zes weken weer in een hostel te verblijven. Rotorua kan ik in twee woorden omschrijven; rottende eierengeur! Jeetje, wat stinkt het daar vanwege de bubbelende modderpoelen, die vanuit de aarde opreizen. De natuur brengt rare verschijnselen te weeg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maar het leukste van de dag waren toch wel de funny standjes bij mijn gratis Iyengar yoga les (www.yogabop.co.nz). Anja de stijve hark heeft weer veel geleerd over haar body en mind in 1,5 uur, vooral dat ik niet zo'n flexibel lijf heb, waar ik zomaar een bruggetje van kan maken. Dus eind van het jaar toch maar naar buurman Pe om wat klasjes te volgen.

 

Evenals mosaieken, lijkt mij reuzeleuk om te doen. Ik heb veel adviezen gekregen van Shara die het ook doet en een prachtige wc pot heeft gemaakt. Dus gooi geen gekleurde flessen, spiegels of schoteltjes weg maar bewaar ze voor Anja!

 

1 Maart had ik mijn nationale bustoerdag van 10-18 uur in de bus gezeten, in de kiwi traveller wel te verstaan. Helemaal niet erg om lake Taupo en Tongariro vanuit een busje te zien, want het meer was niet bevroren en er zat geen sneeuw op de berg, dus geen tijd om mijn snowboard om te binden, zoals de meeste van jullie wel deden in Oostenrijk en Frankrijk.

 

Rond 18 uur bij Joyce (vriendin uit Obdam) in het winderige Wellington gearriveerd op de Hopperstreet in suburb Mt Cook. Joyce woont daar met kiwi's die het appartement als een soort studentflat zien, dus geen stofzuiger, veel afwas op het aanrecht en een niet functionele bar maar wel gezellige jongens, behalve Big Clint dan he Joyce! De niet bewoner maar die wel gebruik maakt van de boodschappen en X box en binnenkomt via het raam.

 

Ik ben een week in Wellington geweest, aangezien Joyce veel moest werken in Molly Malone's (ierse pub), heb ik mij overdag en 's avonds vermaakt met oa gratis museum bezoeken.

Het Te Papa museum is echt een leuk museum, met een echte simulatie van een aardbeving, aangezien Wellington op twee platen ligt, er wekelijks wel een hele hele lichte aardbeving is te voelen. De Lookout van Mt Victoria beklommen a 196 m)

Samen gestadt, alleen ik mocht toekijken en niets kopen, samen geluierd in de Botanic Gardens waar we kwamen met behulp van de Cable Car en een gratis muziekfestival bezocht. Geen kiwis of ander gespuis aan de hak geslagen, gewoon cruisen... (meiden dit wilde jullie natuurlijk wel even weten). Ik zag de zwervers hier toch ook niet zo zitten, aangezien ze vaak met hun neus in een plastic zak hangen te lijm snuiven of olie snuiven, raar volk. Wellington vind ik tot nu toe wel de gezelligste stad met vele terrasjes en uitgaansgelegenheden op loop afstand, alleen jammer van die harde zeewind die er altijd waait. De guide vertelde dat de stad geen windsurfers staat wilde zijn voor een slecht imago, maar volgens mij is dat een beetje dom, want het is de place to be voor windsurfers.

 

Morgen vertrek ik met de ferry eindelijk naar het Zuider eiland (Picton) waar ik een paar dagen zal verblijven bij Marius en Willie een spiritueel echtpaar, zie www.winema.co.nz waar Joyce mailcontact mee had. Ze wonen in Takaka, das in het Abel Tasmanpark. Ik heb er erg veel zin in, helemaal in mijn straatje natuurlijk.

15 maart komt mijn travelmate alias de dwaas Christa, die ik heb ontmoet in Sydney naar Christchurch en dan gaan wij samen reizen om er weer een doldwaze tijd van te maken. Daar heb ik veel zin, erg gezellig!

 

Haere ra (bye bye)!!

 

xxx

 

Anja

 

ps. 21 maart is mijn 26ste verjaardag (zie je mijn rimpels al op de foto??) en aangezien ik in New Sealand geen vast adres heb, maar ik wel weer 11 april bij Gea en Bob weer even ben in Sydney kunnen jullie daar eventueel iets naar toesturen, hun adres is:

 

Gea Ligthart

tav Anja Snoek

11/54 Avocastreet

Randwick 2031

Australie

 

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer