fuck the dog we are turtles

Hola quapos y guapas,

Het ijs is weer ontdooit en de noren staan weer in het vet op zolder

Effe weer een kleine update van Annie overseas...

fuck the dog we are turtles, met je backpack op je rug going slow.

Lekker weer in de Carribean sfeer...

3 januari met de bus bus vertrokken in mijn up naar de Panama, heerlijk slapen slapen slapen in die bus. De mooiste grensovergang ooit.. gewoon een brakke brug over een rivier.

And you are never alone, op zoek naar een hostel en 's avonds zit je alweer bij het Ohm restaurant te eten met twee gringas.

Helemaal raar 's morgens wakker worden, onrustig want ahhhh Annie hoeft niet te werken, het ritme zit nog zo strak in mijn hoofd. Je neemt je eigen mee op reis dus ook die dingen veranderen niet zomaar.

Back to basic weer in hostel Dona Oti voor 5 dollar per nacht, supercheap. Een donkere kamer, nee niet meer wakker worden van het zonlicht, de sociale ruimte met uitzicht over de zee, brrr weer een koude douche en geen hakjes voor je kleren. mmm weer effe wennen.

Gelijk weer in de Ozzie sfeer met de surfdudes and a funny Ozzie die wel effe een zustertje nodig had om zijn rug te wassen.

Iedere ochtend een tunasandwich bij de German bakery en twee dagen door gebracht met Susan uit Canada, een vrouw van 54 die gescheiden is na een traumatisch zwaar huwelijk en graag wil dat haar dochters ook gaan reizen net zoals mij.

Het beste weer in haar naar boven gehaald, ze heeft haar dromen opgeschreven, want ze wil een bed and breakfast starten met iemand anders in een warm land en dan weer in de goeie tijd van het jaar terug naar Canada.

Bizar, voor de eerste keer in haar leven had ze gesnorkeld met mijn snorkel en ja hoor ook zij sprong van die hoge duikplank bij Aqua lounge in Bocas de Toro.

Echt geweldig om te zien hoe ze helemaal weer tot leven komt en weer kind is maar ook niet uit hoe oud je bent, just do it!

mijn roomies van Dona Oti Andrew, Susan and Ozzie Bonny.

Viel een beetje tegen Bocas del Toro dacht met mijn kont gelijk om het strand te zitten maar je moet overal met de watertaxi heen voor een paar dollar, maar goed alweer de bevestiging verwacht niets!

Momenten dat je wakker wordt en denk Anja wat ben je toch allemaal aan het doen, wat wil je doen. Even brainbreakers!

Dus Annie heeft ook haar plannen voor 2009 even op papier geklad met een tekening van mijn gele paalwoning aan het strand.

Lionel ontmoet die ik in Dos Palmas had ontmoet, even een regenachtige middag met hem doorgebracht. Hij heeft een huis in Bocas bij bluff , supermooi plekje, stil, vogels en groen.

En alsof het zo weer moest zijn, had ik ook Mike ontmoet in Dos Palmas en met hem zou ik eigenlijk met de auto meerijden naar Bocas del Toro maar we waren elkaar misgelopen en warempel stap ik met Lionel het hotel restaurant in waar hij werkt. Klein wereldje toch weer. Nog gevraagd aan Stacy of ik daar kon werken maar ze hadden op het moment niemand nodig *nu wel maar heb deze plaats heerlijk afgestaan aan mijn lachwekkende roomie Elvira uit Diemen. Meant to be het is haar plekje in Bocas en ik gun het haar van harte chica.

Een mooi en bijzonder boek gelezen *dank je wel Elly heb er weer veel van opgestoken, het heet liefhebben zonder voorwaarden en kijkt precies op de wereld neer zoals ik dat op dit moment doe, weer een bevestiging dat ik op het juiste pad zit en deze op mijn manier heerlijk aan het bewandelen ben.

Onder de sandfliesbeten, heb er nog nooit zo pokkig uitgezien en jeuken in het midden van de nacht.... krabben......

Kelly and Elvira ontmoet als nieuwe roomies in Dona Oti, hostel van een lief klein panamees vrouwtje. Kelly een Amerikaanse van 20 jaar maar met een doorzettingsvermogen niet normaal. Ze heeft een depressie gehad nadat haar vriend was overleden maar ze is er zelf weer uitgeklommen, houd van een feestje en laat zich soms iets te veel gaan met de locale boys uit Bocas maar ach het is haar mooie levenspad en ze heeft een hartje van goud.

Elvira een lachen meid uit Diemen, net Marlou, heerlijk, ook heel erg lief en altijd goed voor de medemens. Heerlijk gesprekken met zijn drieen gehad, echt weer meiden onder ons.

Mijn visum weer verlengd in Panama, I'll be back, fuck the dog we are turtles. Na een week Bocas time to go to Rocking J's in Puerto Viejo de Limon, back to Costa Rica... good to go home again...

Smile to the world and the world will smile back to you

knuffel,

Anja

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer