Fraser Island, nat maar o zo gezellig

Hey allemaal,

Weer bijgekomen van het heinekenbier, het kaasplankje en de bitterballen van Nederland - Servie gister. Hier in het hostel hebben wij de wedstrijd gkeken met vlaggetjes op onze wangen en een klein groepje enthousiaste Nederlanders. We gaan ervoor... we worden WERELDKAMPIOEN.

Ik heb een fantastisch weekend gehad op Fraser Island, helemaal brak gister dus dan weet je wel hoe laat het is.

Fraser Island is werelds grootste zandeiland, 120 km bij 15 km met regenwouden, 200 zoetwatermeren en duinen. Op het eiland zelf zijn kleine dorpjes oa. Cathedral beach, Eurong en Happy Valley. Het eiland is alleen toegankelijk met een ferry en je kunt alleen overleven met een fourwheeldrive. Het staat bekend om zijn shipwreck Maheno dat in 1935 is gestrand door een cycloon. Verdere hotspots zijn de pinnacles, heuvels van gekleurd zand. De champagne pools, een groot zout waterbad waar je kan zwemmen. Dat is dan ook gelijk het enigste plekje op het eiland waar je mag zwemmen. Op andere plaatsen mag het niet vanwege de sterke stroming. DANGER!!

Op donderdagmiddag hadden wij een briefing het hostel. Je werd in groepen ingedeeld. Onze groep bestond uit twee Schotse meiden (die niet gewend waren om te kamperen, dus veel vies vonden qua openbare toiletten etc.), een ier die natuurlijk eindelijk los kwam na een paar biertjes, een Franse, een 30 jarige Japanner, een Duits meisje, een Duits koppel en een Israelier. Een iet wat suffe groep, maar Christa en ik hielden de gang er wel in met onze gouden cd en girlpower.
Het was weer even vreemd om in een onbekende groep te functioneren en ik weet zeker dat Loes mijn communicatie vaardigheden lerares van de HBO-V had gesmuld van de groep. Wie doet wat, hoe reageert de een op de ander, wie neemt beslissingen. Altijd interessant die analyses.

Vrijdagochtend vertrokken wij rond de klok van half 10, na een ontbijt van superdikke pannekoeken in het hostel. Een goede instructie van Luke over hoe je een 4 wheel drive moet rijden, de auto inpakken met tenten, voedselpakketen ingekocht door de company met een menu voor elke dag was er bij inbegrepen. Supergoed voor elkaar!!

Met de ferry naar de overkant en crossen maar in het zand.  Supergaaf om zo'n 4wheeldrive te besturen in een laag zand inland.  Door diepe kuilen, twee handen nodig om te sturen en heuveltje op en af. Met een smile achter het stuur. Helaas niet crossen door de zee, want er mocht geen roestplekje bij komen, dus braaf over het harde zand rijden en maar hopen dat je niet vast komt te zitten. Wat dus niet gebeurde, had wel weer een avontuur geweest.

Overdag de vele trekpleisters bekeken op het eiland. Heerlijk gescrubd in Lake McKenzie met het mineraalzand, daarna een superzachte huid. Om niet opgezadeld te zitten met een suffe groep, een andere groep opgezocht om samen een feestje te bouwen in de duinen met je poncho aan, want de regen was onze vriend dit weekend. Tentje opgezet en mash potatoes gemaakt met de groep om daarna menig wijntje achterover te slaan om het maar zo comfortabel mogelijk te maken op het harde matje 's nachts in je tent. Na menig wijntje op zoek naar dingo's alias dingo hunting. Met zaklamp gewapend en een Belg als bodyguard op zoek. Natuurlijk geen dingo te vinden, hoe hard ik ook met mijn handen ging zwaaien.

De volgende dag om 7 uur ontbijt, scrambled eggs op het gaspitje, tent afbreken en crossen maar. Op weg naar Eli Creek. Een lullig klein slootje met stromend water en een bruggetje. Maar dat mocht de pret niet drukken, de broekspijpen omhoog en de creek in. En als een schaap over de dam is dan volgen er meer, al gauw stonden er zo'n vijftien man in een smal slootje te grappen en te grollen.

En toen plenste het van de regen. Echt waar van 9 tot 17 uur non stop, het zag er wit van. En dan staan er champagne pools op het programma, waar je 30 minuten voor moet lopen en je kan en mag er niet met de 4wheeldrive heen, gaf de holy bible aan (onze gids met do's and don'ts). Even in dubio wel of niet doen, maar al gauw werden de knopen doorgehakt, bikini aan, daaroverheen een lange potloodventerregenjas van christa en met je fototoestel onder je bikini lopen in de plensende regen.  En omdat je toch al zeikienat bent, een frisse duik in de champagne pool met de groep.

En dan op zoek naar een stekkie om te overnachten. Omdat de meeste van onze groepsleden niet gewend waren aan het harde backpackers in je auto leef cultuur, wilden ze in een hostel slapen voor 30 dollar pppn. Hun kleding was nat en ze hadden geen zin om de tent op te zetten. Wij harde bikkels, een Israelier en een Duitser besloten om dit niet te doen en dan maar als die hards in de 4wheeldrive te slapen. Maar wel even gebruik maken van hun kamer, door een warme douche te nemen en samen te koken en te eten.

Toen was het tijd voor sterke verhalen en nou die kwamen er. Ha, ha wat heb ik met mijn oren staan klapperen over de cultuur van de Israelier. Hij vertelde over dat ze niet gelijk kaas en vlees mochten eten, het bekende verhaal van de koosjer maar dat ze geen sex mochten hebben voor het huwelijk dat wist ik nog niet en ook mochten ze elkaar voor het huwelijk niet aanraken dus ook niet handje vast houden. Maar last but not least.. de klapppppperrrr van de week...... de streng religieuze getrouwde stellen hebben sex met een laken met een gat erin. De man mag de vrouw niet zien en het gat in het laken daar mag hij in richten. Ze mogen alleen sex hebben, als ze kinderen willen niet gewoon voor de fun. En de man mag niet mastruberen. Je moet er wat voor over hebben!!

Daarna gezellig met de groep bullshit gespeelt, een kaartspel, waarbij je moet liegen wat voor kaarten je speelt.  Er wordt bijvoorbeeld een tien gevraagd, dan mag je dus alleen een tien opgooien. Je speelt hem dicht op tafel en er zitten 4 tienen in het spel dus je kan 4 kaarten opgooien.  De winnaar is degene die het eerste al zijn kaarten kwijt is. Dus je moet gewoon liegen dat je tienen speelt en dan mag een ander zeggen of je lieg of niet. Word je gepakt dan zijn alle kaarten in het spel voor jou. Na een potje vond ik het leuker om mensen te observeren hoe ze liegen en soms hun lach niet kunnen in houden. Niet goed voor je zelfvertrouwen in de mens maar wel lachen.

Om 11 uur was iedereen gaar, dus moesten wij de kamer uit en vertrekken naar de auto maar Anja was natuurlijk niet te stoppen en was wel in voor een ander feestje. Op straat kwamen Christa en ik een groep 40-50tigers Ozzie mannen tegen, die hun jaarlijkse visuitje hadden en ons uitnodigde voor een drankje. Heerlijk aangezeten en enorm gelachen om hun slappe geteut en droge humor. De dire straits werden gedraaid en de blankets kwamen uit de kast nadat ik ze het Israelisch sexverhaal had verteld.

Om 4 uur de auto weer opgezocht en mp3 spelertje in om niet het gesnurk te horen van de Israelier. De volgende dag zo brak als het maar kan naar lake wabby zonder regen dit keer, een walk van 1 uur gedaan (hoe ik het heb overleeft weet ik niet meer) maar rond 13 uur de ferry terug gepakt om met een voldaan gevoel terug te keren naar het vaste land.

Want regen maar mijn pret niet drukken!!!!


xxx

Anja


Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer