feria internacional de Azuero

 
Het vervolg van de trip met de grootste broodversierders van Nederland.
 
Vrijdag 17 april het busje kwam zo... op naar Chitre in de provincie Herrera, waar we instapten bij de taxichauffeur Alvero die ons leidden naar de hotels. Twee hotels waren dik aan de prijs vanwege de kermisweek, hi hi gekker moet het toch niet worden. De aardige taxichauffeur vroeg toen aan ons of we niet bij hem en zijn familie wilden verblijven voor een paar dagen, voor 5 dollar per nacht. Hoe lief en een echt buitenkansje.
 
 
 
Dus een eigen kamer bij de familie in huis, Alvero woonde daar met zijn vrouw en twee zoons Jose en Alvero. Twee hele mooie jongens. Hij had ook nog een dochter maar die woonde in Panama city, al snel werd ons de slaapkamer geshowed met allemaal posters van Internationale voetbalelftalen en ja hoor natuurlijk hing naranja mechanica (de bijnaam voor het Nederlands elftal) er ook bij. Jose speelde in het nationale elftal van jong Panama en is dus een echt pro.
 
 
 
En wat hing daar aan het hek, Anja nieuwsgierig wat voor vrucht het was ging weer op onderzoek uit en ja hoor wanneer je deze vrucht oppeld, heb je een scrub. Weer wat geleerd.
 
 
Een heel lief en vriendelijk gezin en ja ja de wind waait hier door de bomen, zelfs in huis daar waait de wind..
Hi hi de ramen konden niet geheel sluiten dus de gordijnen vlogen horizontaal, als je in je bedje lag.
 
 
 
Zaterdag 18 april, time for a trip to the desert. Nieuwe ervaring en nooit geweten dat ze een desert hadden in Panama, weer achterin een pick up staand over de dirt road naar het park.
 
 
 
Het nationaal park, genaamd  parque nacional Sarigua, ligt vlak naast de zee, waarbij mangroves de zee van het land scheiden en toen was er droogte...
en warempel sinterklaas was ook langs geweest en was met zijn baard verstrikt geraakt tussen de prikkelbosjes dus tijd om even hard te blazen...
 
 
 
ha ha lachen, nee dit zijn katoenplanten met rijpe katoenbollen waaruit textiel wordt gemaakt, nog nooit eerder gezien, algodones silvestres.
En ja hoor ook in Panama hebben ze een ayers rock, dus speciaal voor alle Ozzies dudes... honey where home!
 
 
Tijd voor curry en een Argentijns wijntje en hop hop Alvero bracht ons naar de feria internacional de Azuero 2009 of te wel de kermis! Zie ook www.feriainternacionaldeazuero.com 
 
 
 
 
 
 
 kermis vol met eettentjes, kermisattracties, van een arena voor koeie tot de expositie van de nieuwste rupskraan.
 
 
Samen met Jose en Alvero slenteren over de kermis en weer ouderwets gillen in het spookhuis met een levende spook die dan ineens van achter je schouder aanraakt, rrrr, de suikerspin en natuurlijk de barretjes met de musico latino.
 
 
En dat voor maar 2 dollar entree per persoon en 1 dollar voor een attractie, dat mag de pret niet drukken, ook een straat met dancetenten met een live band waar iedereen het natuurlijk weer heel bijzonder vond die Dutchies.
 
 
 
Zondag, tijd om te gaan met als dank een Panama beker van de familie en gelijk al de volgende dag een bericht van Jose op facebook, dat we altijd welkom zijn, erg lief!
 
Tijd voor een spannend verhaal...
 
 
 

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer