Feliz cumplanos dwaasEen dag na de geboorte van mijn kersverse nichtje Britt (Ron en Corinna superleuk dat jullie belde) was het tijd voor de 08-10-08 verjaardag van dwaas.


Feliz cumpleanos, ja dwaas die vierde haar verjaardag tussen de bloemetjes en de bijtjes in Costa Rica in plaats van het land van manneke pis, zoals vorig jaar. Nog nooit zo lastig gehad om een geschikt cadeautje te vinden maar toch wel een Latino traditie in een gehouden. Ik had namelijk een penata gekocht en gevuld met snoepjes en cadeautjes. Normaal moet de jarige job hier de penata (pop van papiermasse) geblinddoekt stuk slaan, terwijl de penata hangt aan een touw welke iemand omhoog en omlaag duwt om het de jarige job moeilijk te maken.
Maar ja voor dwaas had ik een roze troetelbeer penata gekocht en ja hoe kan het ook anders twee zielen een gedachte. Hij was gewoon te mooi en te lief om stuk te slaan. 

Dus tijdens de avond voor haar verjaardag in onze door mij versierde cabina met ballonen en chocolade melk en nogablokken werden de cadeaus gewoon uit de troetelbeer gegraaid. Nadat het siervuurwerk was afgestoken door Kees en vervolgens de gezichtmaskers werden opgedaan met speciaal voor dwaas daarbij een stapel Hollandse roddelbladen en ja die ouwe werd ook al 29 jaar, dus ja dan krijgt je lichaam kuurtjes en ja op zo’n avond als deze gaat dan die knie effe lekker op slot zitten voor een vijftal minuten. Ouderdom komt met gebreken, zeggen ze toch altijd.
Een spelletje rummikub met de grote stenen van Willeke in plaats van ons grijsgespeelde travellerssetje. Rummikub, een spel afkomstig uit Israel, waar het in de begin vijftiger jaren ontstond en waar wordt beweerd dat op zomeravonden in Jeruzalem en Tel Aviv het geklikklak van de stenen op de balkons bijna oorverdovend is. Een spel waarbij je kunt manipuleren en in 1983 heeft Rummikub een eervolle vermelding gekregen van ‘speelgoed van het jaar in Nederland. Ja dat is nog eens insideinformation over Rummikub, met dank aan de makers Goliath. Na de chocolademelk met marsmellows, stapte we over op de rode wijn en konden de cadeautjes worden uitgepakt, deels natuurlijk want om 24 uur werd er natuurlijk het grootste cadeau gegegeven, het droomboekje waarin dwaas al haar dromen kan schrijven over bijvoorbeeld kleine dikkertjes en haar dromen wat zij echt wil bereiken. Orgineel he, zelf verzonnen. Tevens een heel klein lief kaartje met daarin de mededeling in het Spaans dat wij samen ergens een zilveren ring gaan maken en zelf graveren op mijn kosten, leuk voor de amistad de alma. Lekker kletsen tot in de late uurtjes met een goed glas wijn, ja ja wel half 2. Om ’s morgens weer om 6.45 uur aan het ontbijt te verschijnen, alwaar ze de feestmuts van Willeke en Kees de gehele dag op mocht en werd verrast door een lekker Hollands ontbijt.
 


Een vrije dag, tijd om powerdeckkaarten te trekken, de vlammetjes van de 29 kaarsjes van de taart te blazen (helaas was carrotcake hier onvindbaar) en voor dwaas te telefoneren met haar familie en vrienden, die ze miste op deze bijzondere verjaardag.
Een vijftal uren met de telefoon aan de hand dus, terwijl ik met Willeke lekker met de honden ging wandelen om vervolgens Christa een massage te geven en de avond te eindigen met lekkere hapjes tesamen met Kees en Willeke.


Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer