eerste huurauto

Hey allemaal,

Long time no see!! ha, ha!!

Ik heb het nog steeds erg naar mijn zin. Ik ben nu in Tasmania, het eiland met de schoonste lucht van heel de wereld. Zoals ze zeggen, maar ben nu wel verkouden.  En ik ben al 6 kg afgevallen in drie weken tijd. Ra, ra hoe kan dat??

Fantastisch eiland van Australie, mooie natuur, great views! Ik heb eergister Mount Wellington gehiked, prachtig uitzicht, wel een hele klim (1240 m) met steile paden, rotsachtig. Onderweg kom je veel mensen tegen waar je een praatje meemaakt, een echtpaar ontmoet uit de UK. Die de hele wereld over reisden middels huizenruil. Ideaal!

Maar goed toen ik eenmaal op de top was (wat erg winderig was), zag ik een stuk of 15 auto's staan. Ik dacht heel bijzonder en een hele prestatie om de top te bereiken vond ik voor mijzelf maar het was dus even balen dat je daar ook gewoon met de auto kon komen. Maar goed ik had niet graag de zig zag track willen missen, aangezien het prachtig weer was zonder regen (en dat is heel ongewoon in Tasmanie, Gea en Bob zijn hier nu 10 dagen waarvan 2 zonder regen).

Gister lekker de toerist uitgehangen in de stad en mijn eerste dipje gehad. Ik was moe, een uurtje eenzaam, paps en mams namen niet op (achteraf gelukkig) dus effe lekker een potje janken. Hoort er allemaal bij, makes me stronger!

Gisteravond is Daniel aangekomen een Nederlandse jongen die ik heb ontmoet in Melbourne, in het staplustige St Kilda. (Nee, meiden geen potentiele kandidaat), samen hebben wij net een deal gesloten om onze eerste auto te huren. Een grote rode stationwagen, een automaat. Wel handig dachten wij, anders moet je links schakelen en nu kan je relax autorijden en er goed op letten dat je links moet rijden. ha, ha! 

Wij willen in 6 dagen Tasmanie gaan ontdekken met deze wagen en wij kunnen er ook nog in slapen. Ideaal! (hoop ik)

Gisteravond naar Irish Murrphis geweest met een Cristin uit de Carribean. Je ontmoet echt zoveel verschillende mensen. Maar de meeste mensen komen toch vooral uit Canada, Duitsland, Nederland, Ierland, United Kingdom. Dat is vooral leuk als je 's morgens gaat ontbijten. Je ziet zoveel verschillende maaltijden, beans, grote stukken vlees op je nuchtere maag, noodles. Leuk om zoveel te leren van elkaars gewoontes etc.

Ik heb vorige week zondag de Great Ocean Road bereden met een hele prettig gestoorde Fransman, een duits meisje Katrin, twee andere Duitse jongens en een strange Canadees. Met ze alle in de van.

Ik heb echt zulke mooie stukken strand gezien, echt prachtig (helaas kan ik hier alweer mijn foto's niet downloaden, maar ik heb ze opgestuurd op een cd rom naar thuis). Ongelofelijk mooi die natuur, die rotsen, vooral Castle Cave en natuurlijk de twelve (7)apostles bij zonsondergang. Prachtige foto's! Super romantisch!

En ik heb mijn eerste koala's gespot van heel dichtbij. Ha, ha er hing er namelijk een in een verkeersbord, dus hij was op vinger afstand, stoned van de equalyptus in de paal.

Nu mijn eerste kangaroe nog, echt bespottelijk dat ik die na twee weken nog niet heb gezien.

Nou, ik ga maar eens wat eten en dan de stad in om morgenochtend vroeg te vertrekken.

Groetjes,

Anja

ps o, ja het uitzendbureau in Melbourne reageerde gewoon niet op mijn mailtjes en toen ik bij de balie stond. Dus ga straks een maand werken in het ziekenhuis in Sydney.

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer