een geslaagde lever en galblaasreiniging

zaterdag 10.30 uur

luister eens naar... blof

omhels me dan

je weet dat ik niet zonder kan

ik heb verdriet. Ik heb tranen, voel me leeg en eenzaam.

wat doe ik hier, alleen, wat ik mijzelf weer aan.

maarrrrrrrrrrrrrrr

net mijn tweede lozing groene erwten gehad en ja dat toverend een glimlach. het is gelukt. de lever- en galblaasreiniging is geslaagd. Dat verdient een stroopwafel.

gisteravond in bed, na inname van een mix van 125 ml olijfolie en grapefruitsap, vond mijn maag het niet al te prettig, die vette bende maar toch in slaap gevallen.

bizar de strijd die ik met mezelf weer aanging in mijn droom. het was echt een strijd, een strijd om zelfacceptatie en teveel in angst legven van wat andere mensen denken, hetgeen spierspanning geeft en op min zenuwen werkt.

Een heel heftig gevoel, heel heftig hoe kun je zo in strijd zijn met jezelf.

maar ik ben wie ik ben!

ik voelde na de mix heel erg het eye charka puynbt tussen mijn wenkbrauwen, als het ware strak trekken.

Wel een mooi ontgiftingsavondje er van gemaakt (na een week iedere dag 1 liter appelsap drinken). De boedha lichtjes van Joyce aan, wierookjes van Trudie en Marian had die dag geemiald dat ik misschien eens moest mediteren op pramarada 3 dus anja ging maar weer eens die gedachen proberen stil te krijgen. En de volhouder wint, gewoon zittend op de bank ogen dicht, kaarsje aan en maar in gedachten het woord herhalen.

En ja hoor ik begon te hoesten en de keel begon te kriebelen. Emoties van de keelchakra. Na de meditatie een heerlijk relaxed gevoel, want ik merkte dat ik toch wel onrustig werd van het magnesium of de onrust van wat er me allemaal stond te gebeuren.

Vanmorgen bij het ontwaken om 7 uur een heel moe gevoel, nog geen ontlasting gehad. Gevoel van een behoorlijk vervelende maag, mag ik me overgeven. Emmer naast mijn bed maar niet overgegeven. Mijn maag gevraagd om het door te passen naar mijn darmen.

Nog die nasmaak in de mond van die mix, oervet.

Het bitterzout om 7 uur ingenomen en ja volgens de papieren zou je ontlasting moeten hebben, kwam er wel maar in de vorm van diarree. Niet veel want ik had echt genoeg de laatste week aan 1,5 litter appelsap, 2  tomaten en een appel en groene thee en zo{n 2,5 liter water per dag.

Rustig aan, iedere morgen en avond een wandeling op de Balboa avenue. Of even zwemmen in het zwembad of boodschappen doen.

Ik ben vorige week zondag gestart met de appelsap en toen ik van de week naar buiten ging om een wandeling te maken over de avenue, gebeurde dit bizare...

ik ging de deur uit met een oranje zakdoek op mijn hoofd, als een warrior, toen ik eenmaal op straat liep was ik zo boos. waarom??  heel veel woede van vroeger kwam er los.

heel bizar, ging maar staan boksen tegen een paal en ik heb iedereen op zijn bek geslagen die me ooit verdriet heeft gedaan. en hard!

 ik was echt zo boos, gelukkig zei niemand wat tegen mij, want anders had ik echt geslagen. 

mensen stapten echt voor mij opzij. lachwekkend als ik er nu over nadenk.
 
ik weet nog wel dat ik vroeger ook zomaar weleens kon uithalen of iets net te hard slaan in de kroeg.. marco borst noemde mij wel eens rambo.. uhh hoe heet hij ook alweer, nu weet ik waar het vandaan kwam.


maar nu komt het eigenlijk nog bizarder. Er was ook een man aan het hardlopen en die liep mij voorbij, hij keerde zich om en deed alsof hij een miterieur in zijn hand had en schoot op mij. Jezus wat was ik boos, hij had niet moeten stoppen want dan had ik hem zeker geschopt

maar twee minuten later kwam inene een opluchting, hij had de oude anja neergeschoten!! ik begon te smilen!! die zakdoek ging van mijn hoofd en die ging in de prullenbak, wat moest ik er nog mee. hij had mij verlost!!

ik bedank hem, heb hem later niet meer gezien!

ik kwam zag en overwon!

bizar, wellicht zat jij er ook wel bij die ik een klap heb gegeven maar ik heb het je vergeven. bizar dat dat nog zo vast zit.

Ik kom voor mijzelf op! Ik heb het recht om hier te zijn!

Niet normaal hoeveel agressie er in het onderbewuste zit en ook verdriet zoals dat van vanochtend.

Ik raad zo´{n kuur iedereen aan, een echte doorsmeerbeurt. helaas was de camera stuk anders had ik jullie verblijd met mijn groene galstenen. Weg! Opgeruimd staat netjes.

De hele week dat ik aan het kuren ben, andere symptomen gevoeld, gezien zoals..

een beslagen tong

1e dagen heldere vaginale afscheiding

geen hongergevoel

vervelling van de duimen

stikkend zuur ruikend zweet

recht haar

uitslag boven de decollete

en de eerste dagen helder oogwit.

heel mooi om te voelen deze week, was de bijzondere ervaring dat in mijn droom of een stukje werkelijkheid?? een geliefde van mij afscheid nam op een liefdevolle wijze, hebben we de liefde bedreven en afscheid van elkaar genomen. het deed mij goed, het ronde af. ook kwam daar weer iemand die mij even een dikke knuffel kwam geven, iemand die ik al maanden niet gezien heb maar er dan toch voor me is. Bizar!! hele mooie ervaring!

de kuur zal ik hier onderzetten. gewoon van internet geplukt. neem wel je eigen verantwoording qua gezondheid.

ik heb geen klysmas gedaan zoals de kuur wel aangeeft omdat ik dat niet voorhanden had, wel mij even grondig doorgespoeld met magnesium melk en iedere dag een glas bitterzout met citroensap en water.

Nu zaterdag na een uur voel ik mij zon ander mens, na 3 grauwe erwten lozingen hi hi op de pot. Ik voel dat mijn blik helderder word, wijdser.

Wie had dat vanmorgen vroeg nog gedacht, nou ik niet! Ik voelde me zo moe en miserabel. Angst dat het mij wel weer niet zou lukken, misschien had ik het wel helemaal niet nodig. Nog forget it, dit is voor herhaling vatbaar.

Bizar ook wer hoe ik hier kwam in de grand bay tower 1107 aan de Balboa Avenua. Mij hele backpack uitgepakt, alles uitgestalt, niets opruimen en dan de eerste dagen van de kuur inene het bed willen wassen, alles met glasex willen schoonmaken. poedelnaakt door het huis lopen en dan het nu weer heerlijk vinden om kleren aan te hebben. Ik heb de naakte waarheid gezien, die van mijzelf.

Janet (eignarese van het appartement en oud buurvrouw uit Boquete) gaf me deze week net even die kick in the ass die ik nodig had. Even weer alles op orde brengen, lenzen van christa ophalen en je eigen spullen ophalen. even mijn lijstje afwerken.

Zij is mijn grootste inspiratiebron geweest ten opzichte van de kuur want voor dat ik vertrok naar Nederland had zij hem gedaan in Boquete. Ik wilde dat ook, leek mij heerlijk voor mijn lichaam en geest, bij haar kwamen ook veel emoties los toen, tranen maar toen ik Boquete was het nog niet de tijd, nog aan het werk en dan is het gewoon niet handig. Tijd voor jezelf nemen!

Ik zou eigenlijk woensdag naar Bocas gaan naar hotel la coralina maar ik ga morgenavond al met de nachtbus. Ik ben er klaar voor, genoeg met als een monk leven voor 1,5 week, tijd voor gezelligheid, lachen gieren brullen. Hier is het klaar, klaar om te gaan. Ik kwam ik zag en overwon!

We gaan er een dreamteamhotel restaurant van maken op Bocas, samen met Elvira, Stacy en Crhista. Ik ga goed geld verdienen met massages en de lekkerste cocktails maken (dat gaat zeker lukken na de cocktailworkshop in Volendam chicas) Ik ga mijn vruchten af werken. Ik straal, groei en glimlach. Leef mijn dromen!

Ik sta met beide voeten in de aarde en deins mee met de wind! Tijd om eens op een vaste plek te blijven (langer dan 3 maanden) en daar mijn licht te laten schijnen.

Love you!!! I LOVE MYSELF!!

Ik ben trots op mijn metamorfose. Meiden dit was mijn aandeel in de openheid van het meidenweekendje in Giethoorn. Ik hoop dat jullie net zo hebben genoten als ik dat hier heb gedaan.

Ik kwam, ik zag en overwon!!

veel liefs,

Anja

Reacties 1

gees 26-10-2010 10:16

zou ik van jou mogen weten hoe je dit hebt gedaan die kuur groetjes gees

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer