dromenvanger voor Mats, Britt, Jill, Thijs en Ties

Britt Eliza Maria (geboren 7 oktober 2008) met de trotse vader en mijn oudste broer Ron

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Britt met moeder Corinna

 

Jill Ester met mijn trotse neef Mark

 

 

De neefjes Thijs (geboren 3 november 2008, prachtige zoon van vrienden Mark en Linda), Mats (geboren 4 juni 2008 met als trotse ouders Karin en Rene, vrienden) en Ties (geboren 3 november 2008, ja het is de tweelingbroer van Thijs)

 

 

 

 

 

 

Lieve Mats, Britt, Jill, Thijs en Ties,

 

Speciaal voor jou heb ik iets heel moois en persoonlijks gemaakt in Costa Rica.

Ook al heb ik je dan nog nooit in mijn armen gehad, onze liefde kent geen grenzen.

 

Een dromenvanger, speciaal voor jou.

 

In Costa Rica, Centraal Amerika, kwam ik op het idee een dromenvanger voor jou te maken, als geboortegeschenk. Hoe mooier kan het zijn dat ik dan later lees dat de dromenvangers afstammen van een authentiek Amerikaans-Indiaanse traditie van de Ojibway (Chippewa) stam. De Ojibways sponnen strengen pees tot een rond- of traanvormig web en plaatsten dit boven de slaapplaats van kleine kinderen om hen te beschermen tegen nachtmerries.

 

Volgens de overlevering ligt de oorsprong van de dromenvanger bij een jonge Indiaanse vrouw. In een droom zag zij hoe een spin haar web spon en hoe zij zelf van dit spinnenweb de eerste dromenvanger kon gaan maken. In de droom werd haar verteld dat dit object slechte dromen vangen kon.

 

De legende beschrijft dat goede en slechte dromen ´s nachts door de lucht zweven, op zoek naar hun bestemming. Een dromenvanger misleidt slechte dromen (nachtmerries) en vangt ze in haar web zodat ze niet bij de slaper terecht komt. In haar web houdt ze de droom vast tot deze oplost in het ochtendlicht.

Goede dromen weten de weg door het web te vinden en glijden door het centrum van de dromenvanger, via de stenen en veren die aan de onderkant hangen, rechtstreeks naar het hoofd van de dromer en dat ben jij in dat warme bedje.

 

De veren dienen om de weg naar de slapende aan te geven. De stenen dragen een natuurlijke, aardse energie in zich welke afgeven aan de passerende droom. Zo komt uiteindelijk niet alleen de droom maar ook de positieve energie terecht bij de dromer.

 

In mijn zoektocht door Costa Rica kwam ik hele bijzondere natuurlijke materialen tegen om te gebruiken voor jouw dromenvanger.

 

Ik heb roze schelpen opgedoken uit de Pacific en witte schelpen verzameld bij Playa Panama. Tevens heb ik blauwe en groene veren kunnen verzamelen van de papegaaien in playa del Cocos en in Tronadora.

De veren van een papegaai hebben de eigenschappen: schoonheid, gezelligheid en communicatie.

Alsof het zo moest zijn heb ik het geluk gehad om grijze duiven veren te mogen ontvangen. Deze grijze duifveren staan voor vruchtbaarheid en moed.

In San Jose heb ik houten beertjes gevonden met een hartje dat straalt, om jou al mijn liefde en warmte te geven.

 

Life your dreams lieve Mats, Britt, Jill, Thijs en Ties       

 

Een dikke knuffel,

 

Anja

 

ps. de dromenvangers zijn onderweg en natuurlijk zit er ook een dromenvanger bij voor mijn lieve Kim en Dani (de twee lieve kindertjes van broer Martijn en Ingrid)

Leuk om jullie te zien op de skype, Dani aan de wandel met die blonde haren en die lieve kusjes van Kim.

 

Even een voorproefje, ra ra voor wie zal deze roze dromenvanger zijn??

Wie haar kamer is helemaal roze??

 

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer