dos ojos, cenotediving.. wauw wonderland

Hey chica's y chico's,

Hier alles lekker, we zijn nu in Merida en mogen weer gratis internetten bij het hostel.. dus website effe volkladden.

10 april waren we nog in Tulum, om de conditie en spiertjes weer in tact te brengen werd er natuurlijk even een rondje hardgelopen. Heel leuk, want door die rondjes zie je toch wat meer van een stadje. Af en toe even oppassen voor de loslopende honden maar uhhh blaffende honden bijten niet toch..

ff luncar (strekken) op een pleintje en dan word je warempel uitgenodigd voor een gratis massage. Swedish massage van Laurencia, heerlijk supergoed, lekker scrubben van de overgebleven zandkorrels van het mooie strand in Tulum. Verlaten en superchill achter een bootje uit de wind, een oorbel kopen van een Frans meisje welke ze zelf heeft gemaakt van Fimoklei. She makes it and sells to weary travellers.

Maar uhh nu het duiken, supergaaf a lifetime experience.

Via Riko, een 34 jarige chico, die nog van 5 minuten bij ons in Rotterdam heeft gewoond en nu zijn geld verdient door her en der duikles te geven, had hij een mooi duikdealtje op de kopgetikt bij dragondivers in dos ojos in the cenotes.

Werkelijk waar superbijzonder om in een grot te duiken. Met een Mexiaanse dive instructor, echt een latino met z'n iet wat foute no charmante trekjes. Maar ach voor 85 dollar twee duikjes maken, superspeciaal.

Truly an adventure, they took me to a magical wonderland of crystal clear water and amazing stalactite formations. I left all thoughts of civilization behind me. The cenotes of Hidden Worlds are the best cavern diving spot available. The crystal clear water offers excellent visibility (30 m) and the play of sunlight among the spectacular stalactite gardens makes for a truly unique and special diving experience.

Wauw het was echt alsof je in een droomwereld was met een zaklamp door de grotten heen, boem dan bleef je weer effe met je tank hangen en dan het licht uit van je zaklamp en dan zie je het zonlicht door zo'n gat komen in het hele helder water. Wauwie!!

Geen vis te zien, alleen onderweg een barbie die opgegeten wordt door een fake crocodile.

Het is net als in een tekenfilm, wanneer iemand gaat dromen, dan zie je z?n waas off blurie water. Twee duiken gemaakt, en beide verschillend.

Een echte aanrader om te gaan doen in Yucatan, alleen je moet niet claustrofobisch zijn, want dan heb je toch echt een problema... because there is no way back...

mucha suerte

ennuh.. que aprovecne voor straks

liefs,

blup blup Snoekie, as a fish in the cenotes

ps heb effe mijn webmaster geemaild of het niet meer mogelijk is om de pics tussen de verhalen te zetten dat maakt het verhaal effe sprekender, just like the old days!

Laatste foto's

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer