DOLfijn

Als iemand nog familie of vrienden heeft wonen die een bezoekje van mij willen, mail dit dan even, zo leer je toch het beste het land kennen, dacht ik...

Tena Koutou (hallo allemaal in het Maori's),

Kei te pehea koutou? (hoest?)

Na een vlucht van drie uur ben ik 17 januari in Auckland aangekomen en verbleef in het Base hostel. Het waren niet zulke beste dagen, veel gehuild, miste mijn stekkie in Coogee and last but not least miste ik mijn funny how's it going mate Christa. Thanx ouders van Christa om zo'n 'dwaas' op de wereld te zetten. Hopelijk zien wij elkaar weer in OZ, maar we zien wel hoe de wind waait.

Door mijn depristemming was ik niet zo onder de indruk van de skytower, victoriamarket en de swimmingpool even buiten de stad. De stoplichten klonken als de zoemer van de Don Bosco en ik moest ook even wennen aan het tijdsverschil, 2 uur met OZ en 13 uur (als ik het goed heb) met Nederland. Het leven in de stad Auckland vloog me aan, dus besloot ik mezelf happy te maken en na twee nachten de eerste de beste bus te maken, het maakte mij niet uit waarheen.

Dus belandde ik in Paihia, een onwijs toeristische plaats met heel veel activiteiten, in the Bay of Islands, in het noordoosten van het noorder eiland van New Zealand. Het eerste de beste hostel plofte ik neer, vlakbij het strand en heel netjes voorelkaar.

De eerste Duitster vloog al op me af of ik wilde duiken. Tam an, dacht ik eerste ff chillen en uitzoeken wat ik wil gaan doen. Alles is veel duurder dan in OZ, dus voor je het weet is deze impulsieve ram platzak, das nie m'n bedoeling. Dus de volgende dag kon ik in plaats van een dure toer te boeken voor 80 dollar voor 10 dollar met Beth, een 50+er uit Canberra (OZ) samen toeren met de auto naar het topje van het Northern Island, de vuurtoren Cape Reinga, daar waar de twin oceans (south pacific en tasman sea) samen komen. Heerlijk en de beste manier om hier met een auto het land te ontdekken. Je rijdt gewoon n weggetje in en zie waar je uitkomt. En dan denk je dat je uitkomt bij de witte duinen maar dit blijkt een mega groot meer te zijn, waar door het lage tij, de vissen springen in het water. Heel bijzonder om te zien en beter dan witte duinen.

Onderweg zoveel koeien en schapen gezien in het heuvelachtige landschap, daar kan de kop van Noord Holland niet aan tippen. Je treft eigenlijk alleen maar houten huizen aan op het platteland met alleen een begaande grond. Nooit geweten dat rockmeloenen op de grond groeide ipv in een boom. Details..., educatief..

Maar niet met de auto een stukje gereden over ninety miles beach, aangezien je daar dan zo vast staat in het zand en Aad Renses dan ver te zoeken is. Over Aad Renses gesproken, onderweg lag er nog een auto op z'n kop in de berm. Dus  zuster Anja rent de auto uit met water en mn dekbedhoes om de reddende engel te spelen. Echter werd hetgeen spectaculaire reddingsactie (wel adreline verhogend) aangezien erop de auto stond geschreven, no-one inside. Jammer joh, weg troffee held van het jaar. ha ha!

Heerlijk gezwommen in Cable Bay and Tapotupotubay. Die Maori (oorspronkelijke bewoners) namen zijn zo grappig om uit te spreken en het barst ervan.

Na een dag veel te hebben gezien,heerlijk in het hostel koken en pap je zult het niet geloven, ik heb een aardappel gekookt. Mijn eerste in drie maanden, niet kruimelig, een vastkoker, wel een bruin pitje erin. Het soort weet ik niet maar het waren geen langedoiker muizen of frieslanders. ha ha.

Het rare is dat ik het ook zo fantastisch vond om naar 3 maanden weer te kunnen mountainbiken, zo genoten. A smile on my face en geen zadelpijn, wel eerst even spookgereden want ook hier rijden ze links.

Zaterdagavond met allerlei nationaliteiten uitgeweest, kim de canadees, nancy van texas, noemi van mexico, prachtig. Met een USA boy een conversatie gevoerd over Pim Fortuyn en Theo van Gogh, wat wil je hij studeerde politicologie. Na twee shooters toch maar afgehakt en de prachtige sterrenhemel hier bekeken. Ik zag gelukkig zelf geen sterretjes.

Zondag met de ferry naar Russel geweest, een rustig plaatsje met veel dure huizen opgekocht door USA-ers, die hier alleen maar drie weken per jaar blijven en het daarom voor de Kiwi's (zo noemen ze new zealanders) onbetaalbaar wordt om daar te wonen. Belachelijk, maar zo gaat het daar heb ik me door een Duitser wijs laten maken.

Op Russel de oudste kerk van New Zealand bekeken inclusief zijn indrukwekkende begraafplaats. Pap waar tenminste hun leeftijd op de graven staan toen ze overleden waren, zodat je hier niet hoeft te tellen. Ha ha!

Ook staat er bijvoorbeeld Anja zus van Martijn en zus van Ron op het graf, heel apart.

Verder een expositie bekeken van kleding gemaakt van houtwerk. Heel precies is bijvoorbeeld een kanten bodystocking nagemaakt.

Lekker relaxen op de lookout over de bay of islands totdat een Noorwegse vrouw mijn rust verstoorde door over haar Alzheimer moeder te praten. Marja echt een klussie voor jou, dacht ik toen.

De dag eindigde prachtig, onvergetelijk, waar ik anders 80 dollar voor moest betalen kostte me nu maar 9 dollar. Zes dolfijnen zwommen en sprongen vlakbij de boot. Dol fijn he! Echt prachtig. En toen ging er ook nog eentje voor de boot zwemmen, ze schijnen het geluid van de motor prachtig te vinden. Echt onvergetelijk!!

Gister gewandeld en vandaag regende het. Ik wil mijzelf weer nuttig maken en heb gister camping Kaitoki opgebeld om heen te helpen bij het opzetten van de camping van 3 uur per dag en dan krijg je gratis accomodatie.  Wel heel spannend, hoe zal het bevallen, ik ben er alleen met het koppel maar wel de ultieme manier om NZ te ontdekken. In de advertentie vertellen ze al dat zij mij meer kunnen vertellen over hoe maak je je eigen kampvuur, de planten in NZ en echte kiwi's spotten. Zo leer ik echt NZ kennen, dus morgen met de bus van 1 uur richting Kawakawa. Ik heb wel gewoon bereik dacht ik in de bush bush, bel anders +649 404 1895

Groetjes,

Anja

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer