dichterbij dan ooit

jij bent weg

maar dichterbij dan ooit

luister heb ook eens van Blof

daar luisterde ik net naar en het vat toch wel even samen, hoe ik me nu voel na een paar weken back to my roots.

Zaterdag 5 september tijd voor bezinning, een wit licht, kaarsje aan, wierookje aan, uitzicht over het panamakanaal, scheepjes komen en gaan. De avond valt in panamacity op de 11de verdieping van de grand bay tower.

dank je wel janet voor het ter beschikking stellen van je appartement.

Even tijd voor. alleen zijn, even weer op aarde komen.

alles op een rijtje zetten van de afgelopen weken en daarbij een 6 daagse lever- en galblaasreiniging. De naakte waarheid volgt hiervan.

Een bizar en door elkaar geshakt gevoel de eerste dag. Je bent er wel maar toch ook niet. weinig geslapen de laatste dagen en in het vliegtuig en plop daar sta je dan zomaar weer in nederland.

Niet te bevaten dani loopt en britt, een compleet nieuw mooi mensje.

Je kijkt er naar en kan even niets uitbrengen. heel onwerkelijk.

pap en mam veel afgevallen maar ze zien er gezond uit. fijn om weer bij ze te zijn na een moeilijke periode zonder.

1 augustus 2009 pap en mam 40 jaar getrouwd. Ze stralen!

Pas nu besef ik hoe belangrijk het is om het gezin na zoveel jaar weer bij elkaar te hebben. Het geluk straalt er vanaf. Een feest met mensen om hun heen, die veel om hun geven, hetgeen blijkt uit het medeleven met hun. het doet me goed!

Heerlijk weer op de fiets. I follow the pad of the sun... dat is ook weer gebleken stralend mooi weer gehad. Met bewondering Fay, Thijs en Ties en Mats bezocht. Zo gewoon. Een vriendin maar nu met een kind. Bewonderingswaardig hoe een ieder het op zijn manier opvoed.

Zoals ik er nu tegen aan kijk de moeilijkste opgave in een mensen leven. Niemand kan je vertellen hoe het moet en je kinderen zullen er altijd zijn in het goed en in het kwade.

Maar je krijgt er ook zoveel moois voor terug. Een genot voor het oog om ROn en Martijn zo gelukkig te zien met Britt, Dani en Kim. Net als hun lieve vriendinnen. Hoeveel een kind in iemand kan losmaken. Wonderbaarlijk! Letterlijk en figuurlijk!

Het is toch heel wat anders dan een relatie als vriend en vriendin.

Ook echt het besef, wil nu zelf nog kind zijn en ben dus nog niet aan kinderen toe. Terwijl ik een 2 jaar geleden nog zei, dat als ik wist dat ik binnen een jaar zou sterven, ik nog heel graag een kind wilde.

Het weer kind thuis zijn bij je vader en moeder. Je duikt, de kast in laat alles slingeren en er wordt voor je gezorgd. Je laat een scheet op de bank terwijl je naast je vader zit. Muchas gracias pap en mam, dat kan toch alleen maar thuis.

Vreten om je emoties maar door te slikken. Huilen (in je bed) want je gevoel zegt je moet weer op reis maar je verstand zegt je vader en moeder hebben je nu het hartste nodig. Dansend mijn kast opruimen en zorgelijk bij het OLVG vandaan komen omdat mijn vader vast stond naar de mri.

Zulke wisselende emoties

Hele mooie open gesprekken gehad met pap en mam met nadruk op volg je gevoel en jij alleen bent verantwoordelijk over je eigne leven, al kan een ander het nog zo goed bedoelen.

Een hele mooie middag gehad bij Marian in het Waarland. HEel veel geleerd maar de voornaamste boodschap was loslaten, laat die lijntjes maar bungelen.

Hoe moeilijk dat soms is maar heel leerzaam. Voor mijn gevoel heb ik vrienden een boodschap gebracht en ging ik met een goed gevoel weer weg. Waarbij ik vroeger de last zorgen met me meenam liet ik ze nu daar.

Het gaat goed met ze.

Het is hun eigen weg die ze moeten-mogen bewandelen.

Jij bent weg

maar dichterbij dan ooit

Laatste foto's

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer