day 9 of silence

 

DAY 9 OF SILENCE

 

Weer hetzelfde ritueel als anders maar dit keer met nog meer mensen bij de ochtendpreek, zo'n 6. De Thai lady, de Thai men die er later bij is gekomen, de man met de rode broek, Nigel, miss OZ en ook Dieuwke vertrekt na het middageten, gisteravond toch nog een emailadres uitgewisseld, want ik vond het echt jammer dat zij wegging. Weer iemand weg waar je ondanks dat je elkaar niet kent, toch zo goed kent alleen maar door een vriendelijke lach, vertrouwt gevoel. Echt jammer want dan konden wij geen ervaringen uitwisselen op de 11de dag.

Ik had zo graag haar ervaring gehoord, dus dan maar via de website en email. Zij ging hitchhiken naar Chiang Mai om aldaar een Thaise massage cursus te doen voordat zij naar Friesland terugging.

ons toetje

Het ontbijt in de kitchen was weer een glimlach waard tussen de man met de rode broek en mij. Ik stond bij het buffet, komt er inene een kip recht op mij af vliegen. Ha ha, ik kon nog net op tijd bukken anders had hij recht in mijn face gevlogen. LOL = Lauching but no Out Loud.

Na het ontbijt de wandelgangen weer aanvegen en een monk wensde mij daarom 'good luck' dat doet mij weer goed. Smile and heaps of energy!

Het wat er nu komen gaat schrijf ik natuurlijk op voor mijzelf, ik snap het maar of jij het ook snapt. Dit is hak op de tak.

De ochtendpreek was wederom interessant, echt een vette DUS die is Boedhisme na al die dagen. De monk zei ook heel mooi all of you came here as a traveller but now you are a pilgrim. Pilgrim of te wel bedevaartganger, dat hoort toch helemaal bij de EO. Ha ha en nu ben ik er zelf een. Ik had er nog niet zo over nagedacht. Ik vond het toch ook een doel om meer te weten te komen over het Boedhisme.

Buddhism is a spirituel science of real nature and no philosopy. Buddha doesn't want you to believe in him, just believe in the truth. His is not a teacher. In Buddhism there is no re-incarnation because there is no self, no me or my. Karma is in het Boedhisme niet positief of negatief, het betekent action en only old karma of the eyes, body and mind worden gere-incarneerd. Als je mindfulness of breathing trained dan krijg je concentration, wisdom and clear comprhension en dat brengt de Boedhisten naar Nibbana. Hetgeen niet hetzelfde is als nirvana. Nirbanna is coolness en geen hel of hemel. Het heeft niets te maken met de dood. Coolness betekent voor hun in dit geval geen koudheid, not fysical maar spirituele coolness.

Er zijn twee stadia van Nibanna, stadium 1 you still have positive and negative feelings about anything dus attachment - suffering en stadium twee, no feeling so no attachment so nothing left.

Klaar je kan weer verder lezen!

nog een meditatiehall bij SMI, waar ik de vlindertjes en bloempjes zag.

 

De SMI groep krijgt deze dag een maaltijd per dag maar wij krijgen er gewoon twee. Deze dag geen middagpreek meer maar oefenen in mindfulness breathing, stand, zittend of lopend. Steeds meer plekken zijn leeg en ja die leuke jongen is ook weg. Jammer maar wel mooi om al die mensen te bekijken. Een iets oudere man is so peaceful als hij aan het mediteren is. Hij kan zo opstijgen, in de zin van vredig sterven.

Ook dan gooien we er maar even een chakra meditatie in en focus mij op een puntje van de betonnen paal en warempel Anja ziet een vlinder verschijnen en een bloem. Works again!

's Avonds een brief schrijven naar Christa, mag niet maar doe het lekker wel want morgen de laatste dag en ik weet hoe wij zijn dan lullen wij weer aan een stuk door na 10 dagen, dus schrijf even op hoe blij ik ben met onze bijzondere vriendschap, best friends en dat waar we ook heen gaan. Al is de een aan de andere kant van de wereld, deze vriendschap moet blijven bestaan. Maar toch schrijf ik erbij dat wij toch twee lekkere best friends Sydney Ozzies vinden en wij dan toch vlakbij elkaar komen te wonen, in the best city ever.

BEST FRIENDS 4 EVER

 

SLEEP WELL, TOMORROW LAST DAY OF SILENCE en wat zal ik dan weer eens van mijn klerenlijntje afhalen...

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer