day 5 in silence

DAY 5 OF SILENCE

I'm still alive and happy

 

Keelpijn van twee weken is verdwenen na binnenkomst in de monastery. Mijn nagels zien glanzend, puistjes op mijn kin (geslachtshormonen? ha, ha het zal ook niet zo zijn) en de kussentjes op mijn voeten (longen) zijn aan het vervellen (breathing in breathing out).

The rule van no beautifaction overtreed ik. Regels zijn er toch immers om overtreden te worden. Ik wil toch dat mijn wenkbrauwen geen borstels worden om het toilet mee schoon te maken. Er zijn ook geen spiegels of wasbak bij de toiletten/douches.

Ik heb het gevoel alsof ik soepeler ben geworden na al die dagen yoga. Lekker om zo bezig te zijn met je lichaam.

**** foto meditatiehal

Tijdens de morgenmeditatie weer een opmerkelijke gewaarwording. Ik voel en zie de energy stromen in mijn lichaam. Ik wieg langzaam mee. Hey wat is dat het is net alsof ik door mijn oogleden heen kijk en mijn benen zie, das raar dus mijn mind begint te werken en weg is de meditatie, I'm there!

de kalender met de Thaise koning, die je hier heel veel op billboard ziet

De dagen gaan snel voorbij, komt vast door zo'n vol programma. 's Middags weer mediteren en een preek in de open meditatiehal op SMI (zie hieronder).

Geen moment van wat doe ik hier of ik wil weg. Doch wel telkens kijken op de kalender in de kitchen met natuurlijk een foto van Thaise king, welke dag het is en hoeveel dagen nog. Ik tel af en das voor mij niet gewoon, want ik tel altijd op. Anja is al 16 maanden op reis en niet dat ik nog zoveel maanden heb te gaan.

Het is opvallend dat ik ook geen honger heb, met de twee maaltijden per dag die je krijgt en de chocomel 's middags. Is it really all in the mind? Maar goed ik relax ook veel, dagelijks een wandeling, heb ik dan ook niet veel nodig?

een van de vele wandelpaden in de omgeving van de monastery

De omgeving in de monastery is bosrijk met af en toe een hutje van de monks en dorpjes voor de nons. Een kitchen voor the foreigners en voor de locals. Een infopoint, elektriciteitshuis, een meer, een berg, men's dormitory, een hal met paintings over Buddha en voor mij weer een mooi citaat.

In the silent mind

one can listen to grass

Day 5 goes fast and before I know I'm sleeping.... om the next morning weer in hieronder afbeeldende meditatiehal te verschijnen

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer