Darwin up date

Hey hallo hoest met jou?

Kermis Tuitjetut en Zuid Scharwoude weer overleeft??

Weer hard aan het werk na die regenachtige augustusVAKANTIE maand?

But don't forget.... life should not only be lived, it should be celebrated!!!

Ik ben inmiddels twee diploma's rijker, dagelijks te zien op tv, kan de lekkerste moccachino's maken, eet mieren en ben every day on the move!!

En geen woord is er gelogen van wat er hier boven staat.

Zaterdag 26 augustus ben ik ingewijd door Glenys in Reiki I. Er ging een wereld voor mij open, alle puzzelstukjes paste in de puzzel die ik tijdens mijn reis had verzamelt. De dagen erna voelde het ineens of ik nu pas aan mijn reis begonnen was. Weer een stimulans om nog even door te reizen na de 11 maanden. Waarschijnlijk deze week een trip boeken na Azie, dus 19 oktober geen ballonnen en spandoeken op Schiphol! Mis jullie natuurlijk wel hoor!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reiki wel ooit van gehoord maar wat is het eigenlijk precies?

Even heel kort door de bocht; ik leg mijn handen op je lichaam en de energie doet de rest. Het gaat vanzelf, de gave moet alleen geaktiveerd worden in je lichaam. Iedereen kan het doen en als je een ander behandelt dan behandel je tegelijk jezelf. Ideaal! Ik lag bijvoorbeeld 15 minuten mijn handen op Justin haar voorhoofd en haar hoofdpijn was weg. Nu wil dat niet zeggen dat dat elke keer lukt, het is bovenal erg relaxed voor body and soul om te ontvangen. Ik kan het niet goed uitleggen, je moet het ervaren en baat het niet dan schaad het niet.

Ik heb zelfs een lizard reiki gegeven die bijna was verdronken in ons zwembad en nu rent hij weer als een trein. Nee, ik ben geen jomanda, het lichaam doet het allemaal zelf!

Helaas had ik nog geen reiki gedaan toen onze dreammachine voor de APK ging bij night and day autocare, want hij is afgekeurd. Ik kreeg een hele waslijst mee wat er allemaal aan mankeerde. Dus gelijk maar na een avondje stappen met Sven en Christa op het dak gekropen om de beste, foto's en filmpjes te maken. Wie heeft dat nou ooit gedaan?

Wij zijn er dus niet erg rouwig om, want wij verkopen haar wel weer aan een mechanic of iemand anders. We think positive, 't komt allemaal wel goed!!

Zo dacht ik ook ik vind mijn slipper nog wel en ja, ja hij is terecht! Zonder opsporing verzocht te hebben ingeschakeld.

Ik was bij de time-out, sportschool voor mijn dagelijkse workout. Stapt er een breed gespierde vent op mij af met de mededeling. Hey ik dacht nog wel dat ik jou zou tegenkomen, je slipper (tong) ligt nog in mijn auto. Deze bouncher had mij even netjes gedropt in Douglasstreet na mijn champannie avontuur tijdens de Darwin cup.

Dus de slipper gaat zeker in een lijstje met een gouden randje erom heen.

Ja, ja je komt ze tegen bij de gym (spreek uit als jim). Curly Dwaas had sjans met Frenkie, tijdens haar workout en hij vroeg of wij even 's avonds met hun wilde gaan frisbeeen (aerobie). Dus Molly (hond Jordi) mee in de ute (auto) en als twee echte ozzies op pad, ha ha!

Een potje frisbeeen met de twee Frenkies en hop hop de volgende dag een gratis dagtripje naar Litchfield ( 1 uurtje van Parap). Heerlijk daar in het zonnetje genoten, in en onder watervallen gestaan en gezwommen met deze brandweerman van Darwin Airport.

Op de terugweg even een tussenstop in Howard Springs om longneck turtles te bewonderen en een barramundi. DE vis in the top end. Mega groot ( je kent dat formaat wel die die topsportvissers in hun handen houden) en het mooie van deze vis is dat hij in zijn leven begint als man en na zoveel kg te zijn aangekomen veranderd hij in een zij. Dat zou ik ook wel even voor een dag willen, ha ha!

En hoe toepasselijker kan het zijn Frenk (36) nodigde ons uit voor een overheerlijke barramundi op de bbq bij hem thuis. Lekker hoor!!

Ondertussen kwamen nog wat vrienden van hem binnen gedropen en zijn roomie Jamie. Gezellig aanzetten met Michael van POWERwater company, die ook al heel de wereld had gezien met zijn 38 jarige leeftijd. De 38 jarige zag wel wat in deze snoek maar deze snoek was niet te vangen, ha ha ga dan toch eerder voor een guppie.

Dwaas vond de 36 jarige Frenk wel wat, wat haar gemiddelde leeftijd weer omlaag haalt. ha ha een super gezellige avond met veel harde muziek en lachen om de funny dansmoves van Frenk.

op de foto zie je frenk naast christa en michael naast Anja (heb ik geen dikke kop)

En jullie maar denken dat die twee daar keihard aan het feesten zijn...

Nou er worden natuurlijk ook echt wel vele uren gewerkt. De 3e en 4e week van Augustus was het echt zo van je komt thuis om te eten en hup op naar de volgende job.

In de CAV (Cavenagher) gewerkt. Een tent met een beergarden, welke door de weeks wordt gebruikt voor koffie koffie lekker bakkie koffie jongens wie lust er een bakkie...

Een bar waar ik me toch niet geheel op mijn gemak voelde. Het leek wel alsof iedereen er alleen met zichzelf bezig was. Eenmaal nam ik een dienst over van Christa (want die mocht met Steve mee naar Arnhemland) sta ik daar met mijn goede gedrag om 7.30 uur, kon ik na een half uur al weer vertrekken, toen Chanel de manager kwam. Ze kwam met een smoes aan, dat ze het rooster al had gemaakt en Christa haar briefje met werkdagen niet had gelezen bla bla bla. Haar vriendelijk een goede dag gewenst en voor mijzelf besloten dat ik daar niet meer ga werken, ook niet voor het geld.

Desalnietemin is het een gezellige bar om uit te gaan en zondag zit het terras vol met een live band, super gezellig dan gewerkt met al die vrolijke mensen. happy sfeertje!

Mijn god je moest eens weten in wat voor apenpakkies ik allemaal gelopen heb, dressed in black in de CAV, waar je toch ook niet vrolijk van wordt, sky city een oud rood gilletje of blauw t-shirt voor het werk achter de schermen (waar het vaak de grootste bende is) en wat dacht je van een bow tie, een vlinderstrikje met een witte blouse. HA HA!

Ook menig uurtjes gewerkt in de Crown Plaza. Een hotel waar veel conferenties worden gehouden van kinderopvang tot de duurste horlogesmerken.

Waar bestaat dat werk dan uit en hoe kom je eraan?

Via een uitzendbureau in de city centre Chandler en Mcleod genaamd, augustus t/m oktober het beste seizoen voor werk in Darwin.

En wat doe je nou??

  • koffie- en theetafel klaarzetten, je weet wel van die kopjes neerzetten met schoteltjes, wie de hoogste stapel stapelt!;
  • lunch serveren en koekjes, muffins, fruit, carrotcake bij de thee en koffie;
  • afwas in de juiste krat stoppen om in de afwasmachine te stoppen;
  • waterkannen met ijsklonten en water vullen;
  • de koffiemachine voor cappucino's etc. verzien van bekers, melk etc.
  • eigen bar beheren (het leukste om te doen), zorgen dat alle drank aanwezig is en glazen en deze uitschenken aan zo'n 60 gasten.
  • pen en papier op stoelen leggen, met de pen schuin tot aan het vierde gaatje en het laatste lijntje van het crown plaza papier.
  • een room klaarmaken van gebruik (de ambassador, signatures or ballrokom), tafels opstellen in carre style en wat dacht je van stoelen recht op een lijn zetten. Een karwei, waar je in je broek moet piesen van het lachen, want je moet een milimeter naar achter, o nee te ver een stukje naar voren. Jeetje wat heb ik gelachen met Christa.
  • en wat dacht je van het rokje van de tafel spelden omdat het zo mooi staat...

Ik ga nu toch heel anders naar een bruiloft of congres kijken. Sanne, ik moest nog veel aan je denken, als ik weer met zo'n secretaresse stond te kletsen of alles wel in kanne en kruike was, das toch mijn roeping niet. ik heb samen gewerkt van Sanna een finse 29 jarige, die op reis was met haar vriend die nu voor zijn studie weer terug is naar finland. Ze had hele interessante verhalen over Azie, en natuurlijk handige tips. Ze wist van aanpakken, zo ook Afrikaanse Esther die als leerling door werkte, Dean was lekker relaxt aan het managen en James durfde geen boe of bah te zeggen.  Zo mijn verhaal weer bijgewerkt, foto's toegevoegde en ga nu weer aan het vervolg beginnen.

kus kus,

Anja

en de groeten van Santa

 

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer