Champannie, manusje van alles

Hallo chica's en chico's,

Het vervolgverhaal want wij hebben weer een paar uurtjes vrij en gaan dus weer fijn verder met waar wij gebleven zijn ipv mijn 300 e-mailtjes te gaan lezen. Sorry, maar ik moet mijn prioriteiten stellen in dit kleurrijke leven.

Maandag 31 juli was de officiele jobhunting start, stad en land hebben wij afgereden met onze dreammachine en met een verrassend aantal jobs, dat kan ik je wel vertellen. De eerste horecabaantjes werden genoteerd in de agenda maar moest nog wel even een witte blouse scoren. Ja en je bent een backpacker of niet. Je verlegt telkens weer je grenzen. Heel normaal hier je gaat naar de opshop, een tweede hands winkel van de kerk of van het leger des heils en scoort daar warempel een witte miss etam blouse voor het lutele bedrag van 3 dollars. Wie heeft het!

Woensdag 2 augustus kreeg ik een spoedcursus bij Skycity, het casino in Darwin in;

  • Hoe tapt Anja een wijntje in?
  • Hoe loop je met vijf borden inclusief de restjes afschrappen en bestek op 1 bord deponeren?
  • Hoe serveer je een dienblad vol met volle glazen uit?
  • Hoe verwelkom je mensen aan tafel?
  • Antwoord;

  • Je staat rechts van de gast, houd een servet onder de fles, duim in het gat onder de fles en schenken maar en dan draai je de hals van de fles om, om niet te druipen. Ha, ha ik moet lachen om mijn eigen vertaling.
  • Het lopen met borden, je klemt een bord op je linkerhand tussen je duim en pink en het tweede bord laat je rusten op de palm van je hand en dan stapelen maar. Jeetje en ik heb al zwakke polsjes maar goed doorbikkelen. Een vork draai je om en daar doe je al het andere bestek onder, op het bord in je linkerhand.
  • De zwaarste glazen draag je dicht bij je en je zorgt dat het dienblad in balans blijft
  • Goedeavond, mag ik u een plaats aanbieden, je schuift de stoel aan en dan leg je de servet om hun schoot.
  • Een groep van een honderd backpackers mocht dit oefenen en ja je raadt het al, menig glazen vielen om. Je bent nooit te oud om te leren, dus ga het ook even proberen met je moeders servies.

    Donderdag 3 Augustus, was voor Anja de generale. Ik had weer eens gelogen bij het uitzendbureau dat ik waitresservaring had, dus ging ik met Christa aan de slag in Holiday Inn bij een groot drinkfestijn van de Carniclub en welgeteld waren er vijf vrouwen aanwezig van de pak en beet 400 mannen.

    Ik had er zin in, en iedereen kreeg een twee tafels aangewezen van elk 10 personen. Ik mocht het eten serveren en de drank. Ha ha en toen gebeurde het. Anja liep er met 5 Crown biertjes op mijn tafel af en wil deze wel even in het koelgebeuren stoppen op tafel. Kling pats boem, kling kling kling.

    Gelukkig waar niemand zat viel een bier flesje met dop van mijn dienblad af, volop in een leeg bord. Echt dat hele bord aan stukken. Die mannen lachen en ik ooh sorry sorry. Je kent het wel maar eenmaal achter de schermen moest ik toch lachen. Daarna wel een beetje zenuwachtig maar al snel waren de zenuwen weer vertrokken want het uitserveren van het eten ging prima. Maar telkens als ik bij 'mijn tafeltje' kwam zat er zo'n man met z'n handen voor ze hoofd, o jee daar komt ze weer, opgepast, ha ha erg gelachen.

    Vrijdag 4 Augustus, ja ja Anja werd gebeld of ik mee wilde werken aan nieuwe reclamefilmpjes voor Skycity, het casino in Darwin. Het enige wat je mee moest nemen waren kleding die je normaal draagt als je naar het casino gaat. Dus om 7 uur 's morgens stonden Christa en ik op de stoep.

    Mijn make-up werd gedaan door Christa (make-up artist, die waarschijnlijk wel vaker wordt ingehuurd) nadat iemand van Skycity het min of meer al had verprutst met een verkeerde kleur foundation. De haartjes werden gestyld en Anja mocht een roze topje aan en was klaar voor de gokautomaten.

    Ze vonden mij wel interessant met mijn blonde haren, dus mocht veel in beeld. Ook mijn ketting uit good old Schagen vind iedereen nog steeds erg mooi en de ring van Alissa vonden ze ook erg glamourus. Wie had dat gedacht, de Nederlandse producten zijn in trek!

    Eerst mochten wij de gokautomaten bespelen zonder geld en droog gokken, maar later mocht ik met een ander meisje toch zelf spelen. Uiterst interessant en alles verloren natuurlijk.

    Daarna vervolg met de roulettetafel en de black jack. Ja, ja Jack is er ook weer!!

    Een hele leuke ervaring met vele enthousiaste mensen. Tot 14.30 uur gewerkt en toen was het weer tijd voor een ander baantje. Chice Anja stond daarna gewoon weer met haar make-uppie op frieten te verkopen. Ha ha! Flex he!

    Het was weer tijd om bij mijn oude bazin Wendy Gardner te werken van de kermis.

    Hier stralen wij samen...

    Jammer, net is bij het downloaden de foto van haar man Charlie vergaan, dus zijn cowboyhoed en mega bierbuik moeten jullie er maar even bijdenken. Ja, ja want Wendy was niet zo blijd, haar man had haar vandaag weer eens geschopt en schold haar al jaren uit en bedreigde haar, maar ze kon telkens een knop omdraaien. Had al een keer een burnout gehad en wilde bij hem weg na een relatie van 10 jaar. Dus Wendy kon lekker even haar ei bij mij kwijt en ik heb haar even moed ingesproken dat het een lieve vrouw is die dit niet verdient en dat zij voor haar eigen moet kiezen. Ja, ja wijze raad ook op de kermis, ben overal inzetbaar.

    Het festival waar wij opstonden, werd druk bezocht maar niemand wilde een frietje kopen. Iedereen had zijn eigen eski mee met eten en drinken en kwam voor de worldfamoust countrysinger Lee Cardigan en ik heb hem natuurlijk op de foto..

    en wat dacht je van het publiek. Ik wist niet dat er nog zoveel cowboys bestonden, vele cowboyhoeden en echte puntlaarzen. Prachtig om te zien en ze lopen echt als Lucky Luke.

    Zaterdag was het tijd om bij het gala te werken bij Skycity. Het grootste en belangrijkste event van het jaar, waar 2500 gasten kwamen. Christa was ditmaal niet mee want die mocht serveren bij Holiday Inn op een bruiloft.

    Eerst was ik ingedeeld om te serveren maar toen zij nog barpersoneel zochten, werd ik ingezet als barworker.

    Het grootste event van het jaar maar het verbaasde mij zo, wat een slechte organisatie. Wij mochten zelf de bar indelen qua glazen, drank, tappen borden etc. En dat deden wij dan ook maar en het werkte top. Aanpakken. Ik ben nu echt expert in 30 ml bourbon coke, scot (whisky) coke, rum coke, wodka lime lemon. Mijn vingers stonken uiteindelijk van allerlei soorten mixen. Wij hadden een top team, iedereen deed goed zijn best maar alleen de afwas was minder goed geregeld. Een afwasmachine voor 4 treeen glazen van 20 glazen. Ja, ja dat was op het eind een flinke berg afwas en met recht berg. Sommige serveersters knallen voor de grap gewoon borden stuk op de berg. Dus uiteindelijk was er aan het einde van de avond geen beginnen aan, dus van 1-4.15 uur hebben opgeruimd en uiteindelijk alle vieze glazen en borden etc. in kartonnen dozen gestopt om ze in containers te stoppen en andere mensen een leuk werkje te bezorgen in de keuken van skycity.

    De volgende dag, weer terug om om 15 uur de voorraad te sorteren van glazen cola flesjes tot dozen bourbon. Lekker in het zonnetje staan en gaan met die banaan.

    Of dat wij er geen genoeg van konden krijgen, maandag om 10 uur present bij de Turf Club om achter de bar te staan bij de jaarlijkse Darwin cup, de horseraces.

    Sorry de foto's zijn ook al van mijn camera af maar het was gezellig in een tent van Sportingbet, waar wij de champagne, witte en rode wijn en soft drinks intapten voor de gasten. Weer een ander publiek. Er kwam zelfs iemand met een fooi op ons af maar wij investeren de fooi gelijk weer in een race met ons hele team. En gewonnen en gelijk weer inzetten. Christa en ik hadden 20 dollar ingezet op lucky number 2, on the noise (ja ja echte wedtermen) en wat dacht je.......... Verloren, nummer 9 was hem te snel af, maar goed die spanning is natuurlijk leuk, stel je voor dat je 110 dollar wint.

    Wij hadden geen barmanager, dus konden pauze nemen wanneer wij willen en daar maakten Lucas, Raphael en wij goed gebruik van zonder dat het ten koste ging van onze gasten maar het eind was nog het mooiste. Een paar flesjes champagne en witte en rode wijn achterovergedrukt en drinken maar champagne en een drupje OJ (orange juice) in je plastic glas met stubbyholder om het cool te houden.

    zie hier onze verzameling en uitwisseling van de stubbyholders deze dag...

    ideale uitvinding, zo blijft je biertje lekker koud.. Iets voor Heineken??

     

     

     

     

    Kanarie blauw, tot en met! Slipper kwijt, met een been in de goot, maag van de rel en een prachtige bijnaam gekregen..... CHAMPANNIE!!!

    Reageren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

    Blijf op hoogte!

    Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

    Eerdere reisverhalen

    Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer