capi capi

Daar gaan we weer.............

 

Lief dagboek,

 

14 november 2008

Na het verven van de bordjes en een uurtje internet in Tilaran was het tijd voor een Imperial biertje in de Blue bar in Tilaran met Ceviche, een boca (borrelhapje) wat je krijgt bij de bestelling van een biertje. Lekker, ceviche een mix van vis in een lekker sausje en natuurlijk misten de frigoles (bruine bonenpuree ook niet) bij de borrel.

Een oude Tico aan de bar, zorgde voor de nodige Imperials en een dikke knipoog voor Christa en mio, ha ha en dat voor een 50tiger. En toen kwam daar de Amerikaanse real estate handelaar J. Wilson even voorbij met z’n familia. Zijn ex vrouw, heel lief maar het gezichtje stond strak van de dr Schumacher behandelingen (zoals zovele Gringa´s hier naar de plastisch chirurg zijn geweest, een strak gezicht maar van die lekkere oma blubberbenen, heerlijk als ze maar gelukkig zijn dan ben ik dat ook, zelfs al ga je op je naaldhakken in je traingspak naar yogales).

J. Wilson, dikke buik, groot geld als de plaatselijke band voor hem komt spelen in de Blue bar maar zo gelachen want hij gaf ons een lift naar huis maar eerst even zijn huis laten zien. En ja hoor groter dang root. Een riante badkamer, geen normale ventilatoren aan de muur maar propellers, megatv, een zwembad, mega koelkast en grote meubels. Enmuhhh nu vergeet ik haast de lift, een dikke auto met dvd spellers voor de kinderen achterin, maakt niet uit als die 28 en 30 zijn. Oude kaskrakers door de speakers en Christa en ik lagen dubbel achterin de 8 zits auto.

15 november 2008

Heerlijk weer eens zwemmen in de zee bij Samara aan de westkust van Costa Rica, springen over de golven zo blij als een kind. We brachten Willeke even weg met de auto voor een twee weekse relax vakantie in de cabin van Koss art gallery, een artistieke bijzondere man. Met zijn drietjes afgesproken dat wij elkaar gaan emailen 30 maart 2009, because nobody knows where we would be then!

Friends forever!

16 november 2008

Een heugelijk moment want Annie mag eindelijk na 8 maanden weer eens autorijden, zoef de haas.  Mmm en dat wilde ik eigenlijk al vanaf het eerste moment dat Willeke ons af kwam halen van het busstation in Tilaran, toen wij Costa Rica in kwamen. Gedachtenkracht!

17 november 2008

Een bezoek aan Janice and Bernard, die vader en moeder van Gerry maar dat mooie verhaal heb ik al beschreven. Zulke bijzondere mensen! Toch Corrie!

 

18 en 19 november

Na een eerste yogales in het Tilawa hotel van Virginia weer aan de bak bij Kees door weer en wind want de betonvloer van de rancho moest gestort worden, dus met Jason en Leo (de bouwers) met zijn vijven aan de slag. Het recept is als volgt… men scheppen acht emmers grint, 7 emmers zand, twee emmers water en een zak cementpoeder en stop maar in die molen en laat maar lekker draaien…………..

leo, bezig met de fundering, egaliseren

 

Bas kan ik niet mee klussen voortaan met je??

Fimpdvdje voor Britt over het reilen en zeilen van tante Anja op de post en ja weer twee dagen voorbij.

Donderdag 20 november

 

Eindelijk de klus geklaard van de naambordjes voor de bloemen en planten in de tuin, bij ons in de tuin miauw miauw..

Willeke vindt het heerlijk om te tuinieren en mooie bomen (zoals de mangobomen, manderijnbomen, bloemen (heliconias) en kruiden in de tuin te laten groeien en ze wil dit graag delen met de gasten van Monte Terras. Dus Annie klusser de klus, planken verven, plantennaam ero p, plankjes door midden zagen en vader Kees liet mij de elektronisch boor gebruiken om ze te voorzien van een schroef in het ijzeren paaltje bij de Tico gamma vandaan en 20 november ging het naambordje van de Guatiti boom van Willeke, Pablo, Christa en dhr Garcia eindelijk in de grond en dat was niet gepland maar was eigenlijk precies een maand na dato.

 

 

 

 

Vrijdag 21 november

Wat zou ik zonder agenda zijn, waarin ik van iedere dag kleine notities maak, anders moest ik alles maar uit die brein aan elkaar breien en das niet de bedoeling, ben nu heerlijk relax aan het typen in dos palmas, gasten liggen de slapen bij het zwembad, Anika is San Jose aan het onveilig maken met haar autorijskills en ik zit hier heerlijk rustig… maar uhhhh wat gebeurde ero p Jason zijn verjaardag 21 november nou ook alweer.

Annie had een lekkere brownie gebakken (beetje eieren, beetje olie en de mix, hoppa te in de oven), in Tilaran een leuke pet gekocht en met kaarsjes op de brownie en feesthoed geplaatst op het hoofd van Jason, werd er een klein feestje gemaakt tijdens de koffiepauze.

 

Gerry, een Amerikaan (ex van Patricia) die al een paar in Tilaran woont nam ons mee naar Lago Coter, een meer in de vorm van een hart, hoe kan het ook anders op de hartmeridiaan van de aarde.

Ik heb weer zo genoten van de wandeling in de bush bush, grote bomen, groen, heerlijk als je door je neus ademt z ofris. Al kijk je omhoog dan zie je wel 10 verschillende bladeren van bomen. Alles groeit en bloeit hier door elkaar. Prachtig! Costa Rica staat voor mij genoteerd in de top 5 van de mooiste landen!

Een bezoek aan de bijzondere meditatieruimte, wat lijkt als een spaceshuttle o p een heuvel met een prachtig rustig uitzicht over Lago Coter. Rust!

Even schrikken want Gary gleed uit over een gladde boomschors, vol op zijn achterhoofd en bleef even een paar seconden liggen. O jee wat nou sta je midden in een bos maar gelukkig niet buiten bewustzijn en dat voor iemand die al meerdere malen aan zijn wervelkolom is geopereerd. De engeltjes Christa en Anja waren gelukkig aan zijn zijde en lieten hem vervolgens (het veste medicijn) heerlijk genieten van een broodje met hagelslag en kaas wat Christa thuis had klaargemaakt.

Eenmaal uit het wandelpad weer tevoorschijn gekomen, werden wij uitgenodigd om te komen schilderen om geschaafd hout. Zo leuk, mijn kerstboom met feliz navidad heb ik geschilderd en Christa wederom een regenboog en een palmboom. Heerlijk midden in het bos schilderen, met lieve mensen om me heen, een vogeltje die fluit en de slang leren van een Tico.

 

CAPI CAPI     pura vida

Abrazo      puriri

Mariposa     fafe

Beso       chuchi

 

Me gusta mi vida mucho!!

 

 

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer