bungy jump

Vrijdag 18 mei

Bali is een van de 13.677 eilanden van Indonesië
Mede door het toerisme zijn, vnl. in het zuiden, grote badplaatsen ontstaan.
Bij de provincie Bali behoren 3 eilandjes, waarvan Nusa Penida het grootste is.

De vulkaanketen op Bali bepaalt het landschapsreliëf
Door de vulkanische activiteit en het tropische klimaat heeft Bali een afwisselend landschap, zo zijn er vulkanen, kratermeren, rivieren, bergen en heuvels

De landbouw is een belangrijke bron van inkomsten .Het belangrijkste landbouwgewas is rijst, hierna volgen koffie, tabak, specerijen en fruit
De vulkanische bodem is zeer vruchtbaar, hierdoor groeien er allerlei planten, bomen en gewassen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kuta beach

 

Zoals iedere dag op Bali weer een strak blauwe lucht (het had alleen driemaal ’s nachts geregend), so back to the beach, waar het water tot aan bijna het muurtje kwam en de golven steeds hoger begonnen te worden, vloed dus time for shopping. Nieuwe bikini en shirtjes bij de outletstore van ja ja, wij hadden hem gevonden, van Ripcurl.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

stalls in Kuta

Zoals altijd weer vele bekenden op straat en ons dagelijkse praatje met de waiter van het restaurant naast Tujung Bali Inn, good karma.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oke doorlopen, want iedere klok gaf verschillende tijden aan. Doch waren wij natuurlijk weer perfect op tijd. Annie kreeg nu de eigenaar als masseur, au, dat deed zeer op de maagstreek. Christa had ditmaal ook een andere en die kreeg ook die koehoorns, niet geheel naar wens.

De eigenaar nam ons mee naar een tentje verderop en vertelde hoe hij en zijn vrouw niet meer bij elkaar woonden. Hij wilde zijn eigen leven en ging gewoon af en toe op bezoek bij zijn gezin. Heel bewust voor gekozen, geen ruzie. Hij was blessed bij een man uit India en hij had zo’n mooie opmerking, zo bijzonder die wij nu beide niet meer weten. Hij wilde in de toekomst naar Boedapest, aangezien daar nog veel mensen voor healing in aanmerking kwamen.

Een zware dip, na de massage, niet naar huis willen gaan,  zelfs de Sushi ging niet door de maag. Maar warempel nog even wat kaarten kopen en Annie wordt weer een aangezien als Tineke Schouten door warempel een vriend van de ex van Christa, Menno.Weg dip, en erg gelachen op de gezellig gestoorde Menno, die het hier op Bali zonder Ritalin moest doen voor ADHD. Met Sander, z’n beste buddy en andere vrienden in hun localpub een vodkaatje gedronken en off we went op de scooter. To party hard on the last evening van Dwaas en Annie evening in Bali. Racen door de smalle steegjes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Classy men in Déjà vu, een club in Seminyak. Even nog de voetjes in de zee en naar Double 6 met het doldwaze idée om samen een bungyjump te gaan doen, 45 meter hoog, uitzicht over de zee, @ nighttime, boven het zwembad en de speakers loud vanaf the club. Sander legde alles voor ons vast op canon, dus Menno sprong als eerst voor zijn leven en natuurlijk had hij nog een sleutel in zijn zak die hij later mocht gaan opduiken.

Alsof het weer heel gewoon was, aan elkaar vastgebonden, arm om elkaar heen, duikend naar beneden en gillen maar zo hard als je kan. Uiteindelijk nog de slappe lach van de oogbollen die er zowat uitvielen na de nodige spirits. Wauw, kick dat hebben wij toch maar weer even meegepakt, onze laatste jump together in Bali. Een betere en originelere afsluiten konden wij niet wensen. Nog even clubben, stukje lopen om de politie te omzeilen en hop hop naar de K mart om aan Menno en Sander de Tim Tams te laten proeven. Top avond!

 

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer