brulapen

Hola amigo y amigo...

Topper Eric, het is hem weer gelukt... yes ik kan weer fotoverhalen maken.
kan ik weer stripverhalen maken...

hieronder treffen wij de o zo aardige Carol uit de USA, welke wij blindelings begeleid hebben in Progresso, dus ze hoort eigenlijk in mijn ene laatste verhaal. Comprendo?


dwaas, Tobias, Marina en Heine bij de ruines in Palenque.

Zaterdag 19 april zijn we vertrokken met Tobias, een hele lieve Braziliaan uit San Paolo met de nachtbus vanuit Merida naar Palenque, een bustocht van 8 uur. Raar als je erbij nadenkt, dat je in dezelfde tijd ook een vliegtocht kan zijn van Kuala Lumpur naar Amsterdam.

Ik zeg nu wel hele lieve Tobias maar in het begin in het toch weer een kwestie van iemand leren kennen en kunnen vertrouwen. Tobias hadden we wel in Tulum al ontmoet maar al wij wakker waren sliep hij en als wij sliepen was hij de deur uit aan het stappen, vaag dus.

Dus toch even weer op je hoeden, tot je moe van jezelf wordt. Hetgeen ik vooral de eerste weken nog moeilijk vond om mensen om je heen te kunnen vertrouwen, vooral backpackers. En mede doordat je de taal nog niet spreekt, moet je afgaan op iemand gelaatsuitdrukking en das best lastig. Leermomento voor Anja, niet iedereen wantrouwen, hetgeen energie vreet.

De bussen zijn in Mexico echt helemaal top, de ado of oriente, 1e klas. Je krijgt een label aan je bagage en een ticket ofcourse, dvdtje in de bus en niet zo als naar Salou, 10x een pies of peukstop onderweg en ditmaal ook geen Taaie Taaien in de bagageruimte van de bus, zoals in Bangkok.

In Palenque uit de bus gestrompeld, net slaapdronken. Ideale gids Tobias, die natuurlijk een goed woordje Spaans sprak. Ha ha echt ideaal we reizen met velen die Spaans spreken en zo redden wij ons aardig tot en met Guatamala, waar wij een cursusje gaan doen, cheaper of there.

Wauw echt mooi midden in de bergen, bosrijk gebied maar uhhh wel 6 uur in de ochtend, jungle palace hostel nog niet geopend en alleen maar gillende brulapen in de boom. Mijn god wat kunnen die een geluid maken, bizar.  Dan maar een praatje met Marina en Heine maken, die ook op zoek waren naar een hostel.
Heine, single 28 uit Noorwegen met een dochtertje van 6 en de ambitie om personal trainer te worden en Marina (scorpio) uit Turijn, Italy, 27 en reist en werkt central america door als freelance translator-vertaler van Engels naar Italiaan voor oa. Tom Tom. Ideaal zoals ze het doet, met haar laptopje, overal gratis wireless internet en in je hammock met je laptop op je schoot de hele dag werken met uitzicht over de zee. Freedom!

Met z'n allen een kamer genomen, de mooiste tafelgesprekken gehad over werk, liefde en sex natuurlijk met leeftijdgenoten in de jungle en de ruines bezocht van Palenque , een indrukwekkende 15 vierkante meter plek met ruines in een bosrijke omgeving.

Leerzaam om met een Italiaan samen te reizen, qua uitspraken van het Spaans in vergelijking met de dikke L'en die wij gebruiken. En hun voorliefde voor hun land, dat is toch wel typisch Italiaanse charme. Mama die pasta.happy hours.. pina colada met een topping van kaneel en verse ananas. jummie..


Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer