A BRAVE NEW WORLD


A BRAVE NEW WORLD (gracias por el titulo Chakir)

Ogen die stralen, energie weer voelen stromen, het bewandelen van het o zo mooie levenspad, universe is working, smiling, dancing, see the beautiful things of life, meeting new people for a reason.
LIFE IS BEAUTIFUL!

welcome to Barcelona he said!

Where were you girl?

17 maart aangekomen in Barcelona. De eerste dagen Barcelona waren mooi maar ook weer shaken op die benen. Energie gierde door mijn lichaam heen, echt als een dolle, niet fijn maar passend bij het moment.

Anja wat ben je nu toch allemaal weer van plan? Wat ga je doen? Is dit echt wat je wilt?

Wat is er allemaal weer niet met je gebeurt in Nederland het afgelopen half jaar of heb je laten gebeuren. Annie heeft de regie nog altijd in eigen handen, het is mijn levensweg. Ups and downs!

Dank voor ieder die dat met mij deelde. You’re something special!

 

Dit gevoel kan ik niet opschrijven hoe ik me voelde, de eerste dagen. Wie snapt dat? En dat is er maar een, een hele speciale. Gracias Christa, jij in Colombia, ik in Barcelona maar o wat volgen we een dezelfde fase in ons leven. Heel bijzonder om dat te delen, dit stukje dat kan ook alleen maar met jou. Love you longtime!

 

Dan de ontmoeting met Chakir, 27 uit Istanbul (ja Annie haar liefde is immers grenzenloos). We komen uit twee verschillende culturen maar toch delen we zoveel en hebben we zoveel raakvlakken in ons leven. Spiegels!

Jij, die mij de knop aanwees zodat ik die knoop omzette hem weer richtte op het heden. Voelde heel goed en nog steeds!

Dat onze paden kruizen is weer zo meant to be!

Ik zag the club @ plaza real en dacht die is vanavond van mij. Gedachtenkracht, meant to be?

 

Wat is de essentie van vandaag?

The brave new world! Translators later recognized that, at Shakespeare's time, "brave" meant "beautiful" or "good looking".

 

Universe is working. Barcelona is top! Het heeft alles, het bruist vol leven! Er is altijd wat te doen en te zien.

 

De ultieme plek om mijn 30ste levensjaar in te wijden. Aardig gek, dat ik dat al de nacht/ochtend van te voren had gedaan. De zon schijnt als je de club uitloopt.

Zo duf als een kanarie lag ik al voor 24 uur in dromen land, bleek dat Redha, eigenaar van het hostel, klaarstond voor mijn deur met een champie voor annie! Als ik dat geweten……

 

Het lentekindje had een superverjaardag! Ik had speciaal de sagrada  familia ontweken deze week om hem te bewaren voor mijn verjaardag en dat was de moeite waard.

Het is een supermooie kerk die nog in renovatie is. Die Guell (designer) was me er eentje, oog voor detail. Het lijkt wel of in elk steentje een verhaal zit opgeslagen.

Ik had graag een dag met hem doorgebracht, niets zeggen gewoon lekker crea bea aan de gang en gewoon in elkaars gedachten opgaan.

 

Wat ik weer het mooie vind om hier in Barcelona te vertoeven is dat ik nu veel Europianen tegenkom, zoals Roemenen, Grieken, Turken. Nationaliteiten die ik nog niet eerder ben tegengekomen tijdens mijn reizen over de wereld.

 

Zo ook op mijn verjaardag. Een heerlijke relaxte verjaardag gehad, met Kevin (USA), Vlad (roemenie), John (Korean met open relatie hi hi), een goedlachse miss Korea, die net als mij ook dol is op de Spaanse goden van het walhala op aarde en nog 3 andere Koreaantjes. Heerlijk door de stad geslenterd met z’n allen, op straat gedanst, veel gelachen en tapas gegeten met een heerlijke pulpo a la gallega.

Een spontane actiedag met een happy ending want Messi striked again voor FC Barcelona. Echt een topspeler en echt iedere wedstrijd wint Barcelona. Dus gewoonlijk twee keer per week de kroeg in om voetbal te kijken.

Er is eigenlijk zoveel gebeurd dat ik niet weet waar ik moet beginnen met het neer te kladen op mijn weblog.

 

Ik heb eerst een week in een hostel gezeten in het centrum van Barcelona op advies van Kevin. De eigenaren lagen met elkaar in de strijd. De een wilde stoppen met het hostel wat resulteerde de laatste dag van mijn verblijf in een complete verhuizing, alle bedden wedden uit elkaar gesloopt en Annie had na een heerlijke douche geen dekbedovertrek meer, tijd om te vertrekken en dat kwam mooi uit want via craigslist een website met alle ins en outs van Barcelona van contacten, werk tot aan een appartement, kwam ik op een advertentie van Henley die vroeg om een oppas voor haar twee katten Luki en Thorn in ruil voor gratis onderdak.

Dus daar zit annie nu in een superrelax en mooi appartement in Gracia met twee katten naast me op de bank. Laatste dag vandaag, heb hier heerlijk genoten van het zonnetje op het balkon, een laptop op mijn schoot en vrienden over de vloer.

Twee straten verder is Parc Guell, waar ik menig wandelingetje heb gemaakt.

 

Ahhhhhhhh en morgen mijn eigen kamer, vlakbij de Arch de Triomph, 10 minuten lopen van het strand midden in het centrum en een straat verder is het park net zoiets als het vondelpark.

Universe is working!!

Hier wil ik echt een tijd blijven. Barcelona, de stad van de op en top vrouw!! Zoveel mooie mensen hier!

 

Ik heb een echt Catalaans kapsel zeggen ze met de straight pony en rokjes en jurkjes zijn mijn favoriet!

 

Kevin, m’n buddy hier. 30tiger die ik in Bocas del Toro heb ontmoet. Daar hebben we een superrelaxte dag samen doorgebracht in de dock of the bay, gewoon kletser de klets en nu hier is het gewoon zo goed. Lachen, gieren, brullen, de beste maatjes en alles gaat over tafel!

Hij krijgt mij om twee uur ‘s nachts m’n bed uit om te knallen in een club, Razzmatazz. Helemaal uit mijn plaat met de beste memorynummers van christa en mij en wat blijkt later christa hoorde precies dezelfde nummers die dag in Colombia en dat precies op de dag dat wij twee jaar geleden samen vertrokken uit Nederland.

 

Kevin gaat hier een hostel starten nadat hij twee jaar heeft rondgereisd. Hij is getrouwd geweest maar de liefde was voorbij bij haar. Toen heeft hij alles opgezegd en is hij gaan reizen en hij voelt zich zeer happy!! Geniet van het moment!! Zitten samen in die flow!

Mis hem zelfs nu zijn chica uit finland over is.

 

Ik heb me al gereageerd om meerdere advertenties voor jobs. Heb een sollicitatie gehad voor Nederlandse hostess op een cruiseboat maar dat hoor ik in de eerste week van juni, zal daarvoor eerst nog een cursus moeten daen van 500 euries, dus Anja hoeft nog niets te beslissen en kijkt wat op mijn pad komt deze maand. Ik heb woensdag een sollicitatie bij Deloitte en Touch. We will see where the universe wants me.

Tuurlijk maakt het me ook een beetje rusteloos maar goed ik zal het nodig hebben.

 

Maandag naar Sitges geweest met Kevin en de tourguide Merce, een hele gezellige meid uit Barcelona en mijn beste stapmaatje tot in de vroege uurtjes.

Sitges is een badplaats even buiten Barcelona en hoe raar ook in de auto besefte ik he ik ben echt in het buitenland maar het voelt wel dichterbij Nederland ditmaal.

 

Alle spaans weer ophalen. Nee, Annie ahorita spreken ze hier niet… ahhh dat is Mexicaans. No carro pero coche. No fila pero cola. QUE MONO! QUE TIO! COMO MOLA! Lekker liges tijdens het stappen y een MUA aan het einde van de sms naar dokter Cristian.

 

Het leven is hier goedkoper qua levensonderhoud (boodschappen, uitgaan, gas water licht), voor 300 euro huur ik straks een kamer per maand en dat midden in de binnenstad. De salarissen liggen dan ook wel lager. Maar dat mag de pret niet drukken.

 

Heerlijk weer!

Ik voel me als een echte CHANEL mademoiselle

 

This girl is having fun!!

 

Free hug from me to you!

The world is in our hands.

 

 Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer