Blue Mountains, Christmasday and Boxingday

Goedemiddag!!!

 

Ik ben net ontwaakt (12 uur) uit mijn schoonheidsslaapje, ging om 3 uur slapen nadat ik mijn sterk verhaal van pracht feestje Clovelly had bijgewerkt met nog meer barre verhalen inclusief foto's (dus moet je effe checken) en vervolgens nog een chatsessie had met Marlou en Karin.

 

Het is nu bewolkt maar waarschijnlijk trekt het later deze middag wel open. Bij jullie ligt er sneeuw, een echte white christmas gehad. Fantastisch!

Hier staat niet in elk huis een kerstboom en de stad heeft ook niet zulke grote kerstbomen en is minimaal versierd. Ik had hetgeen wel verwacht, alla American style.

 

Ik wacht nu nog op een telefoontje van het uitzendbureau 24/7 of ik een avonddienst kan draaien. Ik weet dus nooit een dag van te voren of ik moet werken.

 

BLUE MOUNTAINS

 

Vorige week woensdag naar de Blue Mountains geweest, zo'n 66 km van Sydney, zo'n twee uurtjes rijden met een gehuurde auto (Toyota V6) bij Avis. 

 

Dit keer niet mijn naam op het contract gezet, Arthur had de eer. Ik was nog een beetje panisch van de vorige keer. Eerst moest ook echt alle krassen op de auto gecheckt worden en op het contract worden geschreven en ik freakte toch wel een beetje als Arthur teveel in de berm reed. Ha, ha wel gelachen om mijzelf en gelukkig kon de rest (Christa en Marthe) er ook om lachen.

 

 

 

 

 

 

De Scienic flyway, railway and the skyway (cable car 200m boven de valley floor), vielen een beetje tegen. Ik had bij Yorin travel, de railway gezien een treintje die 55 graden naar beneden gaat. Dus dat zo mijn hoogtepunt worden. Nou het hoogtepunt duurde maar liefst 3 minuten, voor je het weet was je er al weer uit en Floortje van Yorin Travel vond het geweldig. Nou ik niet dus..

 

 

 

 

 

 

 

 

Maar dat mocht de pret niet drukken want het werd al gauw goed gemaakt gedurende de bushwalk met het mooie uitzicht van de Three Sisters vanaf echo point,  de Blue Mountains en de Wentworth falls. Zij waren fantastisch om te zien.

 

 

The three sisters

the blue mountains

 

Allamble lookout

Nadat wij 's avonds in een Thais restaurant, heerlijk Thais hadden gegeten in Katoomba en een nacht hadden overnacht in de Flying fox (een goed en gezellig klein hostel in Katoomba), waar wij shithead (kaartspel) hebben gespeeld bij een vuurkorf, zijn wij de volgende dag met de auto naar de Wentworth falls gereden.

Wentworth falls

 

Het was even een makkelijk afdaling om beneden te komen, maar wel een puffende klim om weer boven te komen. Echter onderweg, wel mijn eerste echte in de natuur levende kleine dunne bruine slang tegen gekomen op the bushwlk. Voor ik het wist was hij al weer weg om aan de anderen te laten zien. Wel even een gilletje gelaten bij het zien van de slang, maar wel weer een unieke ervaring.

 

In de Wentworth falls (300 m) waren ze aan het abseilen door de waterval. Wel kicken, ik kreeg toch weer de kriebels en dacht weer terug aan onze wilde survival avonturen met de Waarlanders in de Belgische Ardennen.

 

Vervolgens lekker getoerd met de auto  naar Kangaroevalley, waar mega kangaroes in het rond huppelde en mooi posseerde.

 

De auto zat onder de stof, toen wij na een half uur, super rustig rijden bij de cave aankwamen. 

 

 

 

 

 

 

 

Een cave achter tralies met daarop handafdrukken van echte aboriginals. Eerst erg gelachen, dat wij daar voor zolang hadden gereden, maar gewoon positief denken en als een echte Japanner foto's maken van de afdrukken.

 

Wie weet worden mijn vingerverftekeningen van VROEGER, ook ooit wel zo beroemd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na twee geslaagde dagen in de Blue Mountains weer terug naar huis en onderweg nog even kerstboodschappen doen in Coles (de dekamarkt van Australie), evenals Woolworths (de C1000). Dit keer echter onze groene boodschappentas niet mee, waar iedereen hier mee boodschappen doet, om te ontkomen aan al die plastic tassen bij de supermarkt. Echter je boodschappen worden wel in tassen gedaan door de cassiere. Ideaal!

 

Vrijdag en zaterdag gewerkt in het ziekenhuis. Vrijdag weer een heerlijke rustige avonddienst, heel veel gepraat met de patienten, zoveel dat de hoofdzuster maar ging vragen of er niemand gewassen moest worden. Nou nee, ik had iedereen al gewassen en weinig patienten drukte op de nurse bell.

 

Zaterdag mijn eerste dagdienst gewerkt, heerlijk continue heen en weer gelopen, veel te doen.  Weer in mijn handen geknepen, dat ik gezond en gelukkig ben, toen ik werd geconfronteerd met een jongen van 33 jaar die rectumca had en waarschijnlijk ook metastasen. Dus mensen geniet van elke dag!!

 

Zijn jullie ondertussen nog mijn verhaal aan het lezen, of zijn jullie bij zo'n laptekst al afgehakt? Ha, ha!!

 

KERSTMIS

 

Kerstavond, eerst heerlijk hardgelopen en vervolgens te stappen naar het Royal Hotel in Randwick, waar Cormac was met zijn vrienden. Na een uurtje toch maar naar de Palace geweest, een mega bardancing met twee verdiepingen.

Daar Jono ontmoet, een verhaal apart. Toen wij een aantal weken geleden, radeloos waren omdat wij dachten geen werk te kunnen vinden in de December maand, hebben wij een advertentie gemaakt "Do you wanna look better than Santa? Een advertentie waar we haircuts, massage, eyeplucking aanboden. Christa, als kapster en visagiste de haircuts and eyplucking, Marthe allrounder en ik als gediplomeerde masseuse.

 

Christa had al twee klanten gehad en ik nog none. Totdat Jono mij een sms stuurde, of ik hem wilde masseren nog voor de kerst of na de kerst. O, jee toen dacht Anja, o jee wat nu, heb ik daar wel zo'n zin in?!!??

 

Dus hem eerst maar eens checken wat voor boter we in de kuip hadden, dus hem gesmst om gezellig naar the Palace te komen om wat te drinken. Daar had hij natuurlijk wel oren naar en naar wat over een weer gesms uiteindelijk elkaar gevonden in de Palace. Het voelde wel als een soort van blinddate, wel spannend. Totdat hij voor mij neus stond en niet geheel mij type was (dus meiden niet knap en ook geen humor, ha ha) maar daar ging het toch helemaal niet om Anja?? strictly business, ha ha!

 

Wel even lekker gekletst over werk, familie, reizen etc. Hij woonde in Brisbane (oostkust) en verbleef een paar dagen in appartement 3, dus de onderbuurman, aangezien vrienden van hem ook op familiebezoek waren.

 

Eind goed al goed, wij nog bij hem een sterk drankje doen in zijn appartement waar wij werden vergezeld door Christa en haar knuffelige maar erg lachwekkend dronken Matthew. Jono had een kerstboom, dus ik vloog naar boven om mijn camera te halen en met Christa kerstfoto's te maken, (zie mijn merry christmasverhaal). Uiteindelijk had ik het wel weer gezien, was moe en wilde upstairs en Jono vroeg toen nog even wanneer ik de massage ging geven. Nou dit keer dus geen 'no worries' maar even vertelt dat ik kon rondkomen van mijn geld dat ik in het ziekenhuis verdiende dus niet hoefde te masseren. Dus een vette NEE, hij kon het echter wel begrijpen, ha ha!

 

De volgende ochtend, kerstochtend gezellig  met elkaar en Micheal (Ierse jongen) cappucino en echte chocolatecake gegeten. Cormac en Micheal gingen hun kerstmispresents uitpakken en kaartjes lezen. Wij mochten heel lief een kerstengeltje uitpakken van de moeder van Christa. Heel erg bedankt hiervoor! Tevens had Marthe nog een lief kaartje voor iedereen gekregen en voor iedereen een groene steen met blauwe stippen voor transformation, personal POWER, messenger of heaven and psychic insight.

Echt heel gezellig zo samen, en natuurlijk nog even op de foto met de geweien van Christa...

 

 

Daarna op naar het strand, waar het al behoorlijk druk was en vol met kerstmutsen, geweien en sommige liepen er echt met baard en santaoutfit. Echt een unieke ervaring die je nooit meer zo meemaakt om te BBQ-en op het strand met kerst. Wij hadden van te voren allemaal hapjes en salades klaargemaakt voor bij de BBQ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Heerlijk gezellig gezeten, met Cormac als de man die zich sexy voelde toen hij het vlees aan het braden was (Viva statement). ha ha!

Daarna heb ik de collega's ontmoet van de Rugby club waar Christa en Marthe werkte. Zij waren net klaar met hun werk en waren ook aan het eten in het park. Heerlijk champagne gedronken en zo verschrikkelijk gelachen, om de Ierse vrouwelijke collega die zo vreselijk vals kon zingen en Natasja uit Germany, die een lekkere mannelijke voorbijganger aan het versieren was in het bijzijn van de groep, vreselijk droog, mooie droge opmerkingen van de mannen om haar verleidspel. 

 

Vervolgens naar het strand gegaan om te genieten van de maan die helder scheen in de zee om daar een Canadese voorbijganger te kussen.

 

Boxing day (in Australie), tweede kerstdag (in Nederland), St. Stevensday (in Ierland) doorgebracht met Joyce Vlaar een vriendin uit Nederland, die tijdelijk bij Ieren verblijft in Bondi Beach. Weer heel gewoon om elkaar te spreken, weer alle belevenissen van de laatste weken uitgewisseld en lasagne en pizza gegeten in Bondi. Haar Ierse attente vrienden ontmoet en haar huisje bekeken.

Daarna samen naar de Ierse pub Cook and Bull in Bondi Junction. Moest wel weer even wennen aan een stampvolle kroeg met veel dronken Ieren, die er al 12 uur verbleven maar wel genoten weer wat Ierse zinnen geleerd..

How is your mother for spuds? (spuds zijn worsten, dus wat bedoelen ze dan?? en

Cabaiste (grote bloemkolen, if you know what I mean, beste voorgevel) en last but not least.........

D

e Ierse versie van trek het je niet An ja!!

What's going on ja?

 

Ik vond het fantastisch dat ik hem hoorde van een Iers meisje dat ook Anja heette. Ik ben trouwens nog veel meer Anja's tegengekomen, echter soms wel met een andere spelling.

 

's Avonds bij Joyce blijven slapen, aangezien de bussen niet meer naar Coogee gingen. De volgende dag met Joyce naar Westfield, een groot winkelcentrum (3 flatgebouwen) waar je gewoon verdwaald, zo mega is het. Daarna naar het strand in Coogee en heerlijk bij ons gegeten.

 

Ik ga nu naar het centrum om samen met Marthe en Arthur een trip te boeken naar Hunter Valley een wijngebied even buiten Sydney, om gezellig een dagje de Australische wijnen te proeven.

 

Een lang verhaal.. maar ik ben weer op regel...........

 

dikke kus!!

 

Anja

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer