blinde geleide in Progresco

Buenos dias,

Linda moet steeds aan jou denken als ik hier rond loop, overal borden met Alto, die superfelle bak van je. Alto betekent namelijk stop, stopbordje hier stopbordje daar.

16 april doet wat hij wil, twee dagen na de verjaardag van broertie (ff lekker gekletst aan de telefoon) en de zus van Wim.

We hebben hier trouwens een MOvieSTar SIMcard, bel of sms 00 52 1 99 82 475 201, als je nog wat bel of smstegoed overhebt. Heb mij trouwens ook aangemeld bij Skype, meld je ook aan om nog even mijn stem te horen en of ik niet al vloeiend Spaans spreek. SI si!

De cultaarbarbaren gingen weer op pad van Vallodolid met het Orientje naar Chichen Itza, de best bewaarde Maya stad met zijn El Castillo, een van de 7 wereldwonderen (jippie ik kan er drie bekijken in Central and South America). grrrr jammer dat ik er geen foto's tussen kan plaatsen want dan wist je dat ik er twee in een foto heb gezet.

Maar goed dat het hier waait!

Je weet natuurlijk net zoals ik dat de Maya's zich bezighielden met astronomie en met wiskunde, dus moesten wij natuurlijk naar Chichen Itza.

Met in het centrum van het terrein de meest indrukwekkende El Castillo. Op het platform bevindt zich de tempel van de Kukulkan. De piramide telt 9 verdiepingen, is 30 meter hoog en heeft een basisbreedte van 60 meter. Ja en als Annie ervoor staat, is zij ook een midget, zie pics. De 9 terrassen symboliseren de 9 gebieden van de onderwerld. Aan iedere zijde voeren trappen van 91 treden naar de tempel. In totaal zijn er dus 364 treden, die samen met de hoofdingang van de tempel het aantal dagen van het jaar voorstellen. Onderaan lopen de trappen uit in slangenkoppen. Helaas mochten wij niet meer alle treden betreden, zelfs het opstapje niet.

Ook het balspelveld was groots, gelijk begonnen we over een nieuwe locatie voor dance valley. Het speelveld is 95 meter lang en 35 meter breed. De zijden worden geflankeerd door 8 meter hoge muren die versierd zijn. De aanvoerder van het verliezende team houdt het afgeslagen hoofd van iemand van de winnende partij in de hand... de winnaar werd geofferd aan de goden. Die Maya's weten hoe ze moeten ballen.

Even in de handen klappen en een superecho, alle dj's hebben we al geplaatst, dus feestenbeesten komt u maar... Sjoertie voor jou de mainstage wellicht??

Klaar met cultuur het busje weer in naar Merida. Anja moest plassen bij aankomst dus maar even een kroeg in gegaan met salsa music, dodgy plee's, gelijk kwam de serveerster met goedkoop bier en gratis eten en toen nog een biertie van een Mexicano, speciaal voor ons. Opa Mexicaan kwam al gauw bij ons zitten en wijste ons toch op die rare vent die ons net een biertje gaf in ons Spaanse gebarentaal, Nosotros Comprendos.

Ja 180 dagen mogen we als turista in Mexico blijven, dus alvast maar een haknaald gekocht om bottlecondoms te maken, alleen de skills ontbreken nog. Handwasje gedaan, low budget en gister met onze roomie een slechtziende vrouw uit Vermont naar het strand geweest in Progreso. Bijzondere vrouw, gehad over starsigns, vrienden, het leven en haar leven als slechtziende. Best moeilijk, ook nu weer het besef hoeveel wij kunnen zien en hoe beperkt haar leven is daar haar slechte visus, bij elke stap die je neemt of een boodschap doen in de supermarkt (gedaan met haar), op zoek naar rijpe advocado's, afrekenen bij de kassa.

Superdapper van haar dat ze dit doet en het was een groot plezier om met haar een dag samen te zijn.

's Avonds vrijdag 18 maart (buurman en Cormac's birthday) Anja's eerste Salsa les, superleuk de danspasjes, rondjes draaien etc. met mijn eerste Salsa (ach ja ook wel wat geleerd van Francesco natuurlijk) danspartner Kolchi uit Japan. Echt leuk!!

To be continued... the salsalessons... mucho gusto!

hasta luego chico y chica's

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer