Angkor what???

 

11 november is de dag dat ik

' the heart and soul of the kingdom of Cambodia'

bezoeken mag.

 

The temples van Angkor. Honderden tempels wat vroeger het centrale punt van de Khmere empire was dat zich uitstrekte van Burma tot aan Vietnam.

Met als grote middelpunt Angkor Thom.

 

Angkor Thom, een stad met een stadsmuur van 1,5 km bij 1,3 km. Indrukwekkend en een supermooi uitzicht bovenaan de trap.

 

 

 

En hoe kan het ook anders, hoe gaan wij daar heen... lekker typisch Cambodiaans Japie en Annie in de tuk tuk... De hele dag je laten rijden en vaak uit stappen om de tempels te bezoeken.

 

 

 

En wat dacht je van de south gate.. een brug vol met boedha hoofden. Nadat wij de brug zijn gepasseerd worden wij afgezet bij kraampjes om als een echte toerist strohoedjes te kopen. De mannen een bescheiden hoedje en wij... (zie boven) hoe groter hoe (neger) uuuhhh beter...

 

 

We trappen erin en de verkoopsters mogen niet over het gespannen lijntje verkopen want anders komen ze in problemen met de politie aan de overkant.

De ganze dag lopen er kinderen langs de tuk tuk om je fluitjes in een gevlochten hoesje of ansichtkaarten van de tempel te verkopen..cheap cheap 3 for 1 dollar.

 

In iedere tempel is wel een boedha beeld te vinden met iemand die wierook aanbied. Dus wat doen Jelle, Christa en Anja. Even een wierookje opsteken voor pap, mam en ikke voor good luck. Lief he!

 

Het mooiste van alle tempels vond ik toch wel de Ta Prohm, vanwege zijn mysterieusheid, niet zoveel mensenmassa als Angkor Thom en de wortels van honderdjaren oude boom welke in de tempel staan. En natuurlijk om zijn boedhabeelden. En wie kent deze tempel niet, hij is namelijk bekend van een scene van Tomb Raider.

 

In Angkor Thom het eerste gesprek met een monk. Weer even geleerd dat wij monken aan mochten raken als vrouw zijnde. Veel monken zijn dus ook homo en zagen dus ook Svennie en Jelle wel zitten net zoals die honderden anderen cambodianen. Hij wilde met ons mee die avond, toch hebben wij hem maar daar gelaten.

 

 

Deze cultuurbarbaren hebben de tempels in een dag bezocht, terwijl je er ook een week over de moeder van alle tempels ter wereld kunt doen.

 

's Avonds history geschreven in de tot nu toe modernste stad van Cambodia, Siem Raep. Met een gezellig restaurantstraatje en uitgaansgelegenheden. Heerlijk gegeten in de Red piano en net als zovelen de muur ondergeklad bij de bar Angkor what?? en wat schrijf je dan op die muur als Dutchie....

 

Jaap en Jelle;

 

Hoek van Holland Jaap en Jelle, 11 november

 

 

Sven alias Dirk Kuijt alias Wiebe;

 

Sven Ikea, go hard or go home

 

 

Anja en Christa;

 

Go with the flow and love life,

lots of love,

 dwaas en champannie

(crazy Dutchies)

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer