adios Boquete

Yep de backpack is ingepakt, klaar om te gaan!

Adios Boquete!

Morgen met de bus van David naar Panama, ontvangst door Roger en donderdag flying high in the sky!! Jippie Holanda here I come.

Een fantastische ervaring rijker, door mijn verblijf in Boquete! De gastvrijheid van Penny, de cultuurervaring van het werk wat ik hier heb gedaan. SUPER!!

Mijn dank is groot, ik ben weer gegroeid en ervaringen rijker.

Vorige week, nog meegeweest naar het ziekenhuis met Zoraya. Zij had een bloeddonor nodig en ja ze wilde mijn o positivo sangre (bloed), helaas vond het ziekenhuis mij niet geschikt aangezien ik hier niet 6 maanden ben en dit voor mij ook niet mogelijk is aangezien ik iedere 3 maanden het land uitmoet, dus helaas ging het bloedgeeffeest niet door maar wel mijn best gedaan om andere bloeddonors te vinden. Maar de regels hier zijn zo bizar, je mag geen anti conceptie innemen, hypertensie, boven de 55 jaar mag je geen bloed meer geven. Ach regels, niets staat hier eigenlijk op papier vast. Zonde want deze vrouw wordt niet eerder geopereerd eer zij donors heeft.
Vele locals vinden het eng om te doneren en het wordt hier gezien als een bron van inkomen. Dus je moet betalen voor het bloed, er is hier geen bloedbank.

Je voelt je dan weer even machteloos. Zoraya moet geopeerd worden aan haar baarmoeder maar nu moet zij wederom wachten, nadat zij al een jaar wacht. Cultuurverschil! Ik kan er niets aan veranderen.

De laatste week nog even alle trekpleister af in Boquete. Hi hi met Gary, de klusjesman van Penny, getoerd naar Palo Alto om even m'n lekkere kontje te showen in de cascade


en eindelijk het kasteel van de Nederlander op de foto te zetten. Een Nederlander heeft hier namelijk een kasteel gebouwd uit liefde voor zijn vriendin.

ik en bixby
bixby en haar moeder

Zaterdag was ik uitgenodigd om te gaan eten met de familie van Bixby in haar moeders huis. Ik moet zeggen, ik beheers toch wel aardig de Spaanse taal want had leuke gesprekken met haar familie en heerlijk gegeten nadat ik die ochtend afscheid had genomen van de handicap foundation.
Met Feliciano zondag, naar Caldera geweest om een wandeling te maken. Feliciano, is DE gids in Boquete, spreekt menig woordje Nederlands en had al zo vaak gevraagd of ik niet mee wilde wandelen, dus eindelijk de stoute schoenen aangetrokken.

Een spoor achter ons gelaten van lychees.

Terug naar de oertijd met deze rotstekeningen van eeuwenoud. Circle of life!! Postiva


's Middags tijd voor een cultureel hoogstandje in Tinajas. Samen met Gary and Petra (studente uit Spanish by the River) op naar Tinajas. Een dorpje net buiten Dolega. Waar de eerste blik was, twee mannen te paard aan de bar een biertje bestellen.
Lachen, nieuwe heineken reclame.


Het was de 4 daagse feria waar iedereen op zijn paard Tinajas bezocht om met te doen aan de race. 1 renbaan, waar twee paarden met ruiters elkaar vasthoudend overheen racten om de duck te vangen, die een touw gespangen hing, tussen twee palen.


Wat een feest, luide muziek natuurlijk, veel dronke mannen, erg gelachen wederom en ja hoor degene. De eend hing er net 1 minuut en het was raak, het werd er vanaf geplukt.
Door de meest dronken gast, die toevallig twee paarden naast ons stond.

hier pakt hij de eend, als je goed kijkt


Niet normaal, iedereen was al zo'n twee uur zonder de eend aan het racen op de paarden en binnen twee minuten was het gedaan maar iedereen gingen daarna nog vrolijk door... fuck the duck zouden ze zeggen.Ik wilde die eend wel even op de foto, nou Gary had hem al te pakken en voor ik het wist stond ik met de eend in mijn handen. blllllll. Niet echt een foto om trots op te zijn.Nee, dan show ik je liever deze. Annie hop hop in galop! Sinds maart hoopte ik al een keer paard te gaan rijden en lieve Feliciano nam me mee, gister (maandag) wederom naar Caldera voor een ritje (aangezien Franklin, de prins op het witte paard van de date, me pas gisteravond belde en ja toen was zijn kans natuurlijk voor blij, geen blinddate meer voor Franklin en mij, hi hi).
Wel drie paarden bereden, als je het doet moet je het goed doen! hi hi, zelfs een schimmel tussen mijn benen. Tante Annie heeft hele leuke filmpjes gemaakt voor Britt, Dani en Kim.


Gisteravond mijn afscheidetentje alvast gevierd met Penny (links), de chefkook Beverly, Gary, Kathee and buurvrouw Janet (die een goed boek heeft geschreven, helaas maar voor de helft kunnen lezen, aangezien het een bruikleen was maar meer info zie www.wordsculptures.com).

Zo ga nu lekker weer even op de pot zitten, hi hi want voor de derde keer hier diarree want moet ik er mee!

Heb heel veel zin om weer even naar Nederland te gaan! Eerste feestje staat al op de agenda, het 40 jarig huwelijksfeest van pap en mam in Bleeker aanstaande zaterdag!

Muchas gracias Boquete voor zoveel wijsheid!

Two nights to go but I know
The night is full of wisdom
in the night we learn from the past
in the night we build our future
so be wise and close your eyes


Anja

vriendschap is liefde zonder vleugels!
Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer