aan de sponsers!

Hai lieve sponser,

Ik wil je even laten weten dat ik je geld nuttig aan het besteden ben.

In totaal heb ik zo’n 195 euro = 269,- dollar ontvangen, onder andere van jou.

Helemaal geweldig, het komt uit een goed hart!Iedere dag ontvang ik nu in centro de salud (de kliniek) zo’n 20 baby’s/kinderen van een paar weken oud tot 3 jaar. Zij ontvangen 1x per maand babyvoeding voor de hele maand. Ik weeg ze en meet ze en ondervraag hoe het met de baby gaat en ook qua voeding geef ik advies, tot zover mij Spaans reikt.

Ook krijgen ze een gratis luier, dat is een lokkertje om ze te stimuleren om naar de kliniek. Voor de meeste gezinnen is een luier nog een luxe. Dus deze maand heb jij ervoor gezorgd dat iedere baby die mij bezoekt, voorzien wordt van een luier.

Dat houdt de billetjes droog!!

Als zou ik iedere baby gewoon het liefst een heel pak luiers willen geven maar dat is niet mogelijk aangezien het een overheidsinstelling is en ook deze liefdadigheid niet altijd in dank wordt afgenomen. Sommige doktoren denken immers dat dat niet ten goede komt aan hun aangezien, want een dietiste zou hierdoor wel eens een beter aanzien kunnen krijgen, dan de dokter. Sommige zijn niet echt patientgericht, denken meer aan hun eigen imago, helaas maar zo is de cultuur hier nou eenmaal.

Ook geef ik iedere moeder een stuk zeep om hun kindjes schoon te houden, dank zij jou! Het is zo bijzonder om een glimlach op hun gezicht te zien verschijnen, wanneer ik ze de zeep geef. Dank je wel!Tevens heb ik gister Johana (20 jaar en is lichamelijk gehandicapt, rolstoelafhankelijk) meegenomen naar het strand met twee vriendinnen. Het was de tweede keer in haar leven dat ze de zee in kon, terwijl het strand zo’n uurtje rijden is.

Ze heeft een hele verdrietige geschiedenis. Haar moeder heeft zichzelf neergeschoten, nadat ze haar vriend met Johana (toen 17) in bed aantrof en heeft haar een brief achtergelaten dat het allemaal haar schuld was.

Haar vader heeft haar al verlaten toen ze nog een baby was en de familie van haar moeder en haar enigste broertje willen niets meer met haar te maken hebben, aangezien ze haar de schuld geven voor haar moeders dood.

Nu woont Johana sinds vier maanden alleen in een huisje. Ze vindt het heerlijk, onafhankelijk zijn. Penny (waarbij ik woon) is een soort van haar tweede moeder. Ze is een echte puber, verliefd op een jongen, Willer 18 en ja samen met Penny en Bixby hebben we sexuele voorlichting gegeven om anti conceptie te gaan gebruiken maar helaas dat wil ze nog niet, want het is immers niet haar vriendje maar ze heeft beloofd dat als ze sex gaat hebben, ze Penny belt voor de prikpil. Ya wright!?!

Condooms gegeven en ja hoor alles heb ik al in huis voor de prikpil qua vloeistof etc. maar goed hopen dat ze slim is en ze condooms gaat gebruiken. Ahhh, ben bang voor de toekomst, ze gaat wel naar avondschool 3 dagen per week maar wil graag twee kinderen, net zoals iedereen hier op jonge leeftijd.

Ze heeft een matige handfunctie, dus ik hoop niet dat Penny haar nachtmerrie uit gaat komen want als een echte moeder (65 jaar) lag ze al twee nachten wakker, aangezien Johana niet thuis was op een zaterdagochtend toen ze haar zoals iedere zaterdag op ging halen voor een ochtendje socializen bij de Boquete Handicap Foundation, waar ze iedere maand een voedselpakket krijgt. Ha ha erg gelachen toen ze mij vroeg om de prikpil te gaan geven en we moest heen om haar sexsuele voorlichting te gaan geven. Ha ha met gierende banden gingen we opweg met een zwangerschaptest en de prikpil naar haar huis hi hi, mooie ervaring.


 
Maar goed dank zij jou hebben wij gister een superdag gehad, onvergetelijk voor haar! Prachtig om haar te zien glimlachen en zoveel lol te zien hebben als er weer een golf kwam, zingend in de auto, lekker van het zonnetje en een biertje genietend en natuurlijk de surfers hi hi Gezellig met vriendinnen, Carmen en Maria op stap!

Happy times! Dank je wel!

Verder ben ik bezig om haar huis verder aan te passen aan haar lichamelijke beperkingen, zoals een beugel op haar bedrand om zichzelf omhoog te trekken bij het opstaan, bedverhogers om de transfer bed/rolstoel makkelijker te maken etc. etc.

So to be continued...

Dank je wel ook namens Johana, Maria, Carmen.

Engelen bestaan, want dat ben jij!

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer